banner47

Hamza Aygün Kentsel Dönüşümün Kitabını Yazdı

Uzun yıllara dayanan başarılı kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’de Kentsel Dönüşümün başarılı müteahhitlerinden olan Hamza Aygün’ün, Kentsel Dönüşüm ve Süreç Yönetimi’ne dair tüm detayları paylaştığı ‘Kentsel Dönüşüm ve Süreç Yönetimi’ kitabı yayına çıktı. 

Hamza Aygün Kentsel Dönüşümün Kitabını Yazdı
banner3

Uzun yıllara dayanan başarılı kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’de Kentsel Dönüşümün başarılı müteahhitlerinden olan Hamza Aygün’ün, Kentsel Dönüşüm ve Süreç Yönetimi’ne dair tüm detayları paylaştığı ‘Kentsel Dönüşüm ve Süreç Yönetimi’ kitabı yayına çıktı. 

‘Kentsel Dönüşüm ve Süreç Yönetimi’ kitabı çıktı

Kentsel dönüşümün tüm okuyucular tarafından anlaşılması ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla yayınlanan aynı zamanda bir eğitim kitabı kapsamındaki ‘Kentsel Dönüşüm ve Süreç Yönetimi’ kitabı gerek kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütecek inşaat taahhüt firmaları için gerekse kentsel dönüşüm çerçevesinde yaşam alanlarını revize etmek isteyen kat malikleri için en kapsamlı baş ucu kitabı olma özelliği taşımaktadır.

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Hamza Aygün, kitabında bir yandan geçmişten günümüze kentsel dönüşümün yaşadığı evreleri, kentleşme felsefesi ve yaşam alanları oluşturma noktasında insanlığın geldiği süreçleri ele alırken diğer yandan kentsel dönüşüm konusunda yaşanan sıkıntıları çözüm öneriyle birlikte yaşanmış somut hadiseler ışığında okuyucularıyla paylaşıyor.

İdeal Kentsel Dönüşüm

İdeal bir kentsel dönüşümün ve süreç yönetiminin nasıl olması gerektiği konusundaki yaklaşımında gerek yasal, gerek mevzuat ve gerekse uygulama süreç yönetimi açısından ele alıyor. 

Tüm bu bilgi paylaşımlarında muhataplarını sıkmamak ve anlaşılır bir şekilde okuyucularına faydalı olabilmek adına akıcı, geliştirici ve bir o kadar da bilinçlendirici bir üslup kullanıyor.

Kitaba gerek yazarın iletişim bilgilerinden gerekse tüm kitapçılardan temin edebilirsiniz.

Hamza Aygün Hakkındaki Değerlendirme Notları

Bayram Okumuş

Jeoloji Yüksek Mühendisi, Mülga Bursa Kentsel Dönüşüm İl Müdürü)

“Hamza Bey Kentsel Dönüşümü benimsemiş ve kendine dert edinmişti. Mevzuatlara bakıyor, yeni gelişmeleri takip ediyordu. Türkiye’de Kentsel Dönüşümün ilk uygulamasını gerçekleştirmişti... O zaman da dediğim gibi, Hamza Bey gibi 10 kişi olsaydı; Türkiye’de dönüşümü daha hızlı gerçekleştirirdik.”

Müge Gürsoy

Şehir Plancısı, Gemlik Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü

“Uygulamanın içinden gelen biri tarafından yazılmış olan bu kitabın, hem yol gösterici olacağını hem de kanuni sıkıntıların çözümüne katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tecrübelerini bizlerle paylaştığı için kendisine teşekkür ederim.”

Filiz Güneş

Emekli Hakim, Noter

“Yaptığı ve yapacağı inşaatlarda Kentsel Dönüşüme rantsal dönüşüm olarak bakmıyor, çevre güzelliğini ve uyumu öncelik olarak alıyordu. Yaptığı inşaatlar sadece kendi binalarına değer katmamış, çevresine yaptığı etkiler nedeniyle mahallesindeki diğer inşaatlar dahi değer kazanmıştır.

Hamza Bey’in bu yolda yaptığı çalışmaları kendisine saklamayıp, kitap haline getirmesi takdire şayandır.”

Hasan Çelikkaleli

Günaydın Park, Kentsel Dönüşüm Komisyonu Yöneticisi

“Muhalif komşularımız çeşitli problemler çıkardılar. Kitapta sitemizde yaşanan problemlerin küçük bir kısmının anlatıldığını gördüm. Hamza Bey, bu problemlerin çözümünde de çok dirayetli bir duruş sergiledi ve bilgisi sayesinde hiçbir sorun yaşamadan sonuca ulaştık.”

Beyazıt Çırgan

İnşaat Mühendisi, Lisanslı Riskli Yapı Tespit Kuruluşu Yetkili Mühendisi

“Kentsel Dönüşümün, kamu - özel sektör - vatandaş işbirliği ile ve bazı fedakarlıklarla yapılması gerektiği çok açıktır. Bu bağlamda, Hamza Bey’in çalışma prensibinin, kamu ile işbirliği içerisinde vatandaşı gözeten özel sektör mantığıyla herkesin faydasına sonuçlanacak olan bir süreç yönetimi olduğuna inanıyorum.”

Hamza Aygün Kimdir?

1976 yılında Bursa’nın Gemlik ilçesinde doğdu. 

1995 yılında Bursa Anadolu Lisesi, 2000 yılında da Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

2012-2015 yılları arasında Gemlik Müteahhitler Derneği Kurucu Başkanı olarak görev yaptı.

2013-2018 yılları arasında, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı Kanun kapsamındaki Bursa’nın ilk Kentsel Dönüşüm uygulaması olan İbrahim Reis Sitesi’nde Türkiye’de ilkleri başararak, güvenli ve konforlu bir hale dönüştürerek, Türkiye’de bir ateşin meşalesini yakmış oldu. Tüm Türkiye’nin de yakından şahit olduğu, siyasi polemiklere de konu olan, Gemlik’in taşınması mevzusunda sıkıntılı süreçlerin aşılmasında, vatandaşımızın kaygılarının giderilmesinde ve bilinçlenmesinde önemli bir rol üstlendi.

2019 yılı sonu itibariyle 23 farklı projede; 42 blok, 463 bağımsız bölümden oluşan toplam 71.482 m² inşaat alanına sahip projeleri başarı ile tamamladı.

Her geçen gün yaklaşan büyük deprem riskine karşı Kentsel Dönüşüm ile alakalı sıkıntıları bir an evvel ortadan kaldırmak; kat malikleri, müteahhitler ve resmi makamlar arasındaki iletişim ve koordinasyon sorunlarını gidermek amacıyla faaliyetler yürüten Hamza Aygün inşaat, taahhüt, yerel yönetimler vb. konularda pek çok çalıştay ve organizasyona konuşmacı olarak katıldı. Sektörle ilgili birçok televizyon programına davet edilerek yer aldı.

Türkiye’de bu alanda ilk kez yayınlanan “Kentsel Dönüşüm ve Süreç Yönetimi” kitabının da yazarı olan Hamza Aygün halen kentsel dönüşüm ve süreç yönetimi kapsamında akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2020, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER