banner47

GTSO’dan Bölge Üniversitesine Destek

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, son dönemlerde gündeme gelen Gemlik, İznik ve Orhangazi’nin içinde bulunacağı Bölge Üniversitesine destek olacaklarını belirtti.

GTSO’dan Bölge Üniversitesine Destek
banner3

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, son dönemlerde gündeme gelen Gemlik, İznik ve Orhangazi’nin içinde bulunacağı Bölge Üniversitesine destek olacaklarını belirtti. Üniversitenin iş dünyası adına da önemli olduğuna değinen Akıt; ‘’Gemlikli iş adamları da, Üniversiteye destek verecektir’’ dedi.

Akıt sözlerinin devamında; ‘’Gemlik’te Hukuk Fakültesinin açılmasında önemli desteğimiz olmuştu. Uludağ Üniversitesi ile protokole kadar giden süreçte, önemli adımlar atmış, sonunda Hukuk Fakültesinin Gemlik’te kurulmasını sağlamıştık" dedi.

‘’Fiziki olarak Gemlik hazırdır’’

Bu çalışmalarımız sonrasında Gemlik Sunğipek yerleşkesini, Borusan Holding ve Asım Kocabıyık’ın gayretleri ile hayata geçirdik. Asım Kocabıyık Vakfı ve Uludağ Üniversitesi ile imzalanan şartlı protokolle inşa etmeye başladık.

2000’li yılların başında Üniversite adına somut adımlar atıldı. 2004 yılında MYO kuruldu. Gemlik olarak bugünden itibaren okulumuzun her zaman yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Üniversite’nin girdiği iller ve ilçeler gelişim anlamında önemli adımlar atmıştır. Gemlik’in öncülüğünde Bölge Üniversitesi de, üç ilçe adına da önemli olacaktır. Sunğipek’in bulunduğu bölgede, Asım Kocabıyık’ın öncülüğünde yapılan tesisler, Kültür Merkezi ve hazır kurulu olan iki Fakültesi ile Gemlik Bölge Üniversitesi adına önemli adımları yıllar öncesinde atmıştır.

‘’Boğaziçi gibi olur’’

Gemlik Merkezli kurulacak Bölge Üniversitesi, Coğrafi konumu, fiziki yapısı, hem deniz, hem kara, hem de deniz uçağı ile hava ulaşımı hesaba katıldığında, ulaşım olarak da önemli konumdadır. Orhangazi ve İznik’in binalarını tamamlamasına, altyapısını hazırlamasına kadar geçecek zamanda da, tek başına Üniversiteyi kaldıracak kapasitededir. Üç İlçenin ortak hareket etmesini düşünüyoruz. Bu nedenle, Gemlik’in en değerli yerinde bulunan Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Yerleşkesinin, Bölge Üniversitesinin Merkezi olmasını öneriyoruz. Bu adımı atarsak, coğrafi konumu ve şartları ile ikinci Boğaziçi Üniversitesini oluşturmuş oluruz’’ dedi.

Akıt sözlerinin sonunda Bölge Üniversitesine hem oda bazında, hem de üye bazında önemli katkı yapacaklarını da vurguladı.

Korukçu; ‘’Gemlik öncülük etmeli’’

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt vasıtası ile görüşünü aldığımız Sunğipek Yerleşkesinin kurucu müdürü Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu da, Bölge Üniversitesinin Gemlik öncülüğünde kurulmasının, Bölge Üniversitesi adına önemli adım olacağını vurguladı. Korukçu, mevcut yerleşkenin, tek başına Üniversite için bile yeterli olacağının altını çizerek, Bölge bazında düşünülmesinin ve üç ilçeye yayılmasının daha doğru olacağını sözlerine ekledi.

Maddeler Halinde Gemlik’in Üniversiteye neden öncülük etmesi gerektiğini vurgulayan Korukçu’nun tespitleri şu şekilde sıraladı;

1- Gelişmiş olan Sunğipek yerleşkesi, konumu zenginliği ve altyapısı ile hazır kurulu bir yapıdadır.

2- Mevcutta Hukuk ve Denizciklik olmak üzere iki fakültesi var. İki fakültenin de kurulması ile doğrudan Üniversite olabilme şansı var. Hukuk ve Denizcilik Fakültesinin yanı sıra 1 erkek 2 kız yurdunu ve kültür merkezini de içerisinde barındırıyor. Ayrıca İktisat ve Mühendislik Fakülteleri için de fiziki olarak alan mevcut.

3- Saygınlık ve eğitim bakımından Hukuk Fakültesi, Türkiye’de önemli sıralarda.

4- MYO içerisinde 8 – 9 tane önemli programı barındırıyor. Açılacak programlar da bunu destekleyecek önemli unsurdur.

5- Mevcutta 2 bin öğrencisi var. Kampüsün ulaşımı, fiziksel büyüklüğü, çevre düzenlemesi, donatı alanları ile yeni Üniversitenin merkezi olmak için tüm imkânları sağlıyor.

6- En önemlisi de kamuoyu desteği. 2000’li yılların başından itibaren Gemlik’te Üniversite adına önemli bir kamuoyu desteği var. Bölge Üniversitesi’nde de aynı destek verilecektir.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER