banner47

Giresun Kültür Evi Açıldı

Arsası Belediye eski Başkanı Refik Yılmaz’ın girişimleri sonucu, Belediye Meclisi tarafından onaylanarak tahsis edilen Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Giresun Kültür Evi açılışı yapıldı.

Giresun Kültür Evi Açıldı
banner3

Arsası Belediye eski Başkanı Refik Yılmaz’ın girişimleri sonucu, Belediye Meclisi tarafından onaylanarak tahsis edilen Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Giresun Kültür Evi açılışı yapıldı.

Hamidiye Mahallesi Çınar İlkokulu yanında tamamlanarak hizmete giren Giresun Kültür Evi açılışına Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gemlik Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan katıldı. Siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin de yoğun ilgi gösterdiği açılışta Belediye eski Başkanı Refik Yılmaz’da yer aldı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Ataş, çok amaçlı olarak kullanılacak olan üç katlı Kültür Evinin çocuklara, gençlere, kadınlara ve emeklilere sosyal, kültürel, sportif ve sanat anlamında hizmet vereceğini vurguladı. Arsa tahsisi adına Belediye eski Başkanı Refik Yılmaz ve Belediye eski meclis üyelerine teşekkür eden Halil Ataş, 30 yıllık önemli dernek çalışmalarında kültür dernekçiliği dönemini başlattıklarını söyledi. Halk Eğitimi Merkezi ile işbirliği çerçevesinde meslek edindirme kursları da açacaklarını anlatan Dernek Başkanı Ataş, binanın da özgün Karadeniz mimarisi ile inşa edildiğini söyledi. Sanal dünyada çocukların “Mavi Balina” gibi oyunlarla intihara sürüklendiğini ifade eden Halil Ataş, sosyal sorunlara da eğilerek, kahve kültürü, bilgisayar bağımlılığından uzak çalışmalar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Gemlik Kaymakamı Kemal İnan’da, Hadis-i Şerif’ten örnek vererek, “Peygamber Efendimiz Hayırlarda birleşin, hayırlarda yardımlaşın, hayırlarda bir araya gelin demiş. Bu bina da emeği geçenleri kutluyorum. Dernek olarak yardım isteyen değil, yardım dağıtan, faydalı çalışmalar yapmalarını temenni ediyorum” diye konuştu. Belediye eski Başkanı Refik Yılmaz, Giresun’un birçok yerinden gelerek Gemlik’in renklerinden birisi olan Giresunlulara Kültür Evinin hayırlı uğurlu olmasını dilerken, Milletvekilleri Zafer Işık ve Nurhayat Altaça Kayışoğlu’da emeği geçenlere teşekkür ettiler. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’da, kültür evlerinin, kültür merkezlerinin önemine vurgu yaparak, barışı, kardeşliği pekiştirecek, ilçenin kültürüne renk katacak bu tür yatırımları desteklediklerini ve devamını getireceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2019, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28