banner47

Gemlik’te İlginç Koleksiyon

Almanya’da uzun yıllar yaşayan Süleyman Şahin çok ilginç koleksiyon oluşturdu.

Gemlik’te İlginç Koleksiyon
banner3

Almanya’da uzun yıllar yaşayan Süleyman Şahin çok ilginç koleksiyon oluşturdu.

Araba tutkusu sayesinde farklı bir hobi edinen 76 yaşındaki Süleyman Şahin,  araçların logo ve modellerine ait amblemleri biriktirmeye başladı. 45 yıldır bu amblemleri toplayan Şahin, 850 parçalık dünyada eşine az rastlanır bir koleksiyonun sahibi oldu.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Dünyada hiç kimsenin elinde bu koleksiyonun benzerinin olmadığını ifade eden Süleyman Şahin, “70’li yıllarda Gemlik’ten İstanbul’a göç ettim. İstanbul’da uzun yıllar taksicilik yaptım. Sonra aracımı satarak Almanya’ya yerleştim. Almanya’da kaynak işiyle uğraştım. Yıllarca organize sanayilerde çalıştım. Buradaki hurdalıklarda araçların logo ve model amblemlerini toplamaya başladım ve bu her geçen gün vazgeçemediğim bir hobi haline dönüştü. Dile kolay, tam 45 yıldır bu parçaları topluyorum. Gemlik’e kesin dönüş yaptığımda ise bu amblemleri yanımda getirdim ve onları tablo haline dönüştürerek koleksiyonumu tamamladım.” Diyerek tutkusunu anlattı.

Oluşturduğu bu koleksiyonun kendisi için çok özel bir yeri olduğunu da belirten Şahin, “Bunların çok ciddi meraklıları var, bir çok yerden sergi açmam için teklifler geliyor, belki ilerleyen zamanlarda bu işin meraklıları için bir sergi oluşturabilirim.” İfadelerine yer verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 07:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28