banner47

Gemlik’te Geleneksel Sünnet Töreni Coşkusu

Gemlik Belediyesi’nin Bursa Spor Taraftarlar Derneği ile birlikte organize ettiği ve geleneksel hale gelen toplu sünnet töreni coşkuyla kutlandı.

Gemlik’te Geleneksel Sünnet Töreni Coşkusu
banner3

Muammer Ağım Devlet Hastanesi ve BURULAŞ tarafından da desteklenen törende 17 öğrenci erkekliğe ilk adımı attı. Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı’nın da katıldığı sünnet şöleni, geleneksel körfez turu ile taçlandı. Törene Bursa Spor Taraftarlar Derneği Başkanı Ferhat Orhan ve protokol mensuplarının yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Yöneticileri ve çok sayıda davetli ile sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldılar.

Erkekliğe ilk adımı atan miniklere Allah’tan takva elbiselerini de giymeleri temennisinde bulunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ülkemiz üzerine oynanan oyunların bin yıldır devam eden kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk şiarıyla bozulacağını söyledi. Çanakkale’de 100 yıl önce denenen haçlı zihniyetinin, bu kez güneydoğu ve doğu Anadolu bölgelerimizde denendiğine dikkat çeken Refik Yılmaz, herkesten dua isteyerek, birlik, beraberlik ve kardeşlik ile bu belaların püskürtüleceğini ifade etti. Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ta, sünnet çocuklarını tebrik ederek, böylesi anlamlı bir törene imza atan herkese teşekkür etti. Belediye Başkanı Refik yılmaz gibi barış ve kardeşlik mesajları vererek sağduyu çağrısında bulunan Kaymakam Mustafa Altıntaş, barış ve kardeşliği her yerde korumak adına mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Gemlik-Kumla-Karacaali ve Narlı turu ile devam eden tekne ile körfez turunda Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve protokol üyeleri sünnet çocuklarına küçük altın taktılar. Gemlik Belediyesi de körfez turuna katılan çocuklara oyuncak ve Bursa Spor forması verdi. Gemlik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 93. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılan toplu sünnet şöleni körfez turunda vatandaşlara tavuklu pilav, ayran ve dondurma servisi de yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28