banner47

Gemlik'te bir mahalle daha doğalgaza kavuşuyor

Bursa'da hala doğalgaz bağlantısının olmadığı bölgeler bulunurken bu mahallelerden biri olan Gemlik'in Engürücük Mahallesi'ne doğalgaz geleceği müjdesi AK Parti Milletvekili Zafer Işık tarafından duyuruldu. Bu müjde sonrasında Engürücük sakinleri, geç kalınmış bir hizmet olduğunu söylerken mahalle için olmasa da bölgeye yapılan TOGG fabrikası için doğalgazın geleceğini söyledi.

Gemlik'te bir mahalle daha doğalgaza kavuşuyor
banner3

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın, Bursada Bugün Tv canlı yayınında, Gemlik'in Engürücük Mahallesi'ne doğalgaz geleciğinin müjdesini vermesi üzerine mahalle muhtarı Osman Çelik ve mahalleli ilk kez konuşurken geç kalınmış bir hizmet olduğunu belirtti.

UĞRAŞTIM, ÇABALADIM, MUTLUYUM

Engürücük Mahalle Muhtarı Osman Çelik, mahallelerine doğalgaz alabilmek için çok uğraş verdiğini belirtirken çabalarının sonuca vardığı için mutlu olduğunu söyledi.

"Ben 2 buçuk senedir çok uğraştım doğalgazı getirmek için. Çok uğraştım, sağ olsunlar onlar da ilgilendiler, benim çabalarımı gördüler ve doğalgazı getireceklerini söylediler. Gerek Ankara'da gerek Bursa'da bu isteği boş çevirmediler. Doğalgaz'ın geleceğini söylediler. Onlara teşekkür ederim. Ben Engürücük Mahallesi'nin muhtarıyım, bütün çabalarım bu mahalle için, burada yaşayanlar için. Sadece kendim için çabalamıyorum. Burası Gemlik yolunun üzerinde bin senelik bir köy. 40 senelik mahallelerde doğalgaz varken bizim köyümüzde hala yok."

ODUN TAŞIMAKTAN YORULDUK

Şimdiye kadar mahallelerine doğalgazın gelmesi gerektiğini belirten Çelik, "AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık beni birkaç gün önce aradı. Aramasında, 'Çalışmalar 3 aya kadar başlayacak' dedi. Şimdiye kadar gelmesi gerekiyordu, çok geç kalmış bir hizmet. Buna rağmen ben yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. Faydalı olan her hizmet, bu millet içindir. Yaşlılarımız doğalgaz olmadığı için çok zorlanıyor. Sobayla olmuyor bu yaştan sonra, odun taşımaktan yorulduk" diye konuştu.

Engürücük Mahalle sakinlerinin doğalgaz yorumları ise şu şekildeydi;

Doğalgaza erişmeyi herkes ister, kim istemez ki? Ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Muhtar şimdilik sadece geleceğini söyledi. Hayırlı olsun güzel bir hizmet. Togg yapılıyor karşımıza doğalgaz tabii ki gelecek, gelmesi gerekiyor. Bizim mahallemiz için gelmese de Togg'un fabrikası için gerekli.

Doğalgazın yanı sıra, köyde yapılan yol çalışmalarının hala bitmediğini söyleyen Engürücük'lü başka bir vatandaş ise, köye yapılan yolların hala tamamlanmadığını söyledi. Vatandaş, "Yapılan yol çamurdan, çukurlardan geçilmiyor. Araba fabrikasına yol yapacağız diye yolu bozdular, hala yapılmadı. Isınma açısından doğalgazın burada çok kullanılacağını sanmıyorum. Diğer yönleriyle, sıcak su ve ocak için güzel olur ama ısınma için kullanılacağını sanmıyorum. Doğalgaz gerekli ama maalesef son dönemde sanayilerde bağlantı olmasına rağmen doğalgazı kullanamadılar. Organize Sanayilerde üretim durdu. Biz burada odun ya da kömürü bir şekilde bulup ısınıyoruz, ihtiyacımızı karşılıyoruz. Doğalgaz geldiğinde de kullanabilecek miyiz bilemiyoruz" diyerek söyledi.

KAYNAK : BURSADA BUGÜN : https://www.bursadabugun.com/haber/bursa-da-bir-mahalle-daha-dogalgaza-kavusuyor-ozel-haber-1482204.html

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2022, 12:39

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER