banner47

Gemlikli minik öğrencilerden örnek davranış

Gemlik Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri yaptıkları kedi evlerini Belediye Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim etti.

Gemlikli minik öğrencilerden örnek davranış
banner3

Gemlik Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri yaptıkları kedi evlerini Belediye Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim etti.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri örnek bir projeye imza attı.  3 ülkeden 13 okulun katıldığı “E Twinning” projesi kapsamında kedi evleri yapan 28 öğrenci, 24 tane kedi evini teslim ederek, rehabilitasyon merkezi ve hayvanların tedavisi hakkında da bilgi aldı.

“Amacımız hayvanlar hakkında farkındalık yaratmak”

Öğrenciler adına konuşan Gemlik Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Hazal Baş, Amaçlarının farklılık yaratmak olduğunu ifade ederken, hayvanlara iyi davranılması gerektiği belirtti. Sahiplenilen hayvanların terk edilmemesi gerektiğini de vurgulayan öğrenci, “terk etmek öldürmek demektir” dedi. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Salih Aktaş ise, projelerinin toplam 4 ülkeden 13 okulun katıldığını belirtirken, bu projeyle hayvan haklarını ve hayvanların sahiplenme oranının artmasını amaçladıklarını belirtti.

Başkan Sertaslan öğrencilere teşekkür etti

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, öğrencilerinin bu davranışının çok mutluluk verici olduğunu ifade ederken, hayvanları korumanın gerektiğini de vurguladı. Hayvanları korumanın ve onları sahiplenmenin önemine de dikkat çeken Başkan Sertaslan, öğrencilere böyle güzel bir etkinlik hazırladığı için de teşekkür etti.

Ardından Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Veteriner Hakan Uğur rehabilitasyon merkezi ve hayvanlara nasıl yaklaşılmalı konusunda öğrencilere bilgi verdi ve Gemlik Belediyesi’nin hayvan sevgisi konusunda hazırladığı oyunu armağan etti.

Hayvanlar hakkında bilgi alan öğrenciler, ardından rehabilitasyon merkezinde hayvanları sevme imkanı buldu. 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER