banner47

Gemlik Uyuşturucu Konakları-2

Bu yazı dizisine başlar başlamaz telefonum neredeyse hiç susmadı. Zaten genel anlamda yoğun olan telefonum yazının da etkisiyle sanki hiç susmamak üzere çalmaya başladı.

Gemlik Uyuşturucu Konakları-2
banner3

Bu yazı dizisine başlar başlamaz telefonum neredeyse hiç susmadı. Zaten genel anlamda yoğun olan telefonum yazının da etkisiyle sanki hiç susmamak üzere çalmaya başladı. Hepsini yanıtlamaya ve cevap vermeye çalıştım. Hemen hemen hepsini değerlendirip Gemlik'in bir çok noktasında araştırmalar yaptım.

Ancak en çok ilgimi çekenlerden birisi Yeni Mahalle'den gelen istek ve şikayetlerdi. Yeni Mahalle benim için önemli bir yere sahip. İlkokulu okuduğum mahalle. Buranın insanını hep sevmişimdir. Çünkü buranın insanı kadar sıcak ve samimi bir mahalle görmedim. Lütfen diğer mahalle ve köyler alınmasın. Yeni Mahalle benim ilk göz ağrım sayılır bu konuda.

Neyse girişi fazla uzatmadan hemen konuya girelim. Malum konumuz uyuşturucu. Yeni Mahalle, Gemlik'in bu konuda en çok sıkıntısını yaşayan mahalle. En çok baskınların operasyonların yapıldığı mahalle. Ancak bu mahallede herkes sizce uyuşturucu satıcısı mı? Herkes müptezel mi? Tabii ki hayır. Hatta bu mahalle Gemlik'in şu anda en temiz mahallelerinden biri. Ama mahallenin adı çıkmış bir defa dokuza inmiyor sekize. Mahallelinin de derdi sıkıntısı bu olmuş. Hep ötekileştirilen insanlar gibiler. Ki kesinlikle haklılar. Bu mahalleye gelen torbacılar diğer mahallelerden geliyor, veya Gemlik'in dışından geliyor. Mahalleli gördüğü yerde ya şikayet ediyor, ya da kendi imkanları ile müdahale ediyor. Bu müdahalenin detaylarını sormayın boşuna söylemem çünkü. Gerek yok.

Gemlik'in her sokak köşe başında bu ve benzeri olaylara karşılaşmanız mümkün. Ama Yeni Mahalle'de bir bakkalın orada bu uyuşturucu ticaretinin döndüğü söyleniyor. Bende bir inceledim baktım mobese falan yok. Rahat rahat torba tutuyorlar. İlk öncelik bu gibi bilinen noktalara mutlak suretle mobese konmalı. Sonra buradaki duyarlı Yeni Mahalle halkına sormak istedim, çözüm önerilerini. Gerçekten oldukça duyarlı davrandılar. Romanlar Derneği'nde toplandık, hepsi bir bir anlattı sorunları sıkıntıları. 17 yaşında bir mahalleli, 65 yaşındaki mahalleli de vardı benimle konuşmaya gelen. Onlara neler yapılmalı sizce mahallenizde dedim. Mahallenin adını nasıl geri kazanırız sizce diye sordum. Önce dediler bu torbacılardan kurtulmamız lazım, "Bu şerefsizler hep aşağıdan geliyor, burada bizim gençlerimizi zehirlemeye çalışıyorlar. Biz mahallemizde sokağımızda barındırmıyoruz. Barındırmayacağız da. Gençlerimizi bir noktada toplayacağız. Onlarda bizim gözümüzün önünde olacak. Boş ve güzel bir arazi var. O araziye sahilde bulunan Fayton Kafe'deki o konteyner çay  ocağı olsa. Biz gençlerimiz ile orada otursak sohbet etsek muhabbet etsek. Çalgımızı çengimizi orada çalsak. Kötü niyetli olmayan misafirleri orada ağırlasak, torbacı veya bağımlı olduğunu fark ettiklerimizi de oradan uzaklaştırsak çok güzel olur. Belediyemiz bize bu konuda yardımcı olsa, biz çayımızı şekerimizi kendimiz hallederiz. Bir de kör noktalara mobese kameraları koysak bu ve benzeri sorunların önüne geçmiş oluruz." şeklinde konuştular.

Evet Yeni Mahalle'deki sorun ve çözüm önerileri de bu şekildeydi. Umarım buradaki çözüm önerileri dikkate alınır. Bence oldukça değerli çözüm önerileriydi. Bir daha ki yazıda farklı bir mahalleyi veya tekrar Yeni Mahalleyi konuşabiliriz. 

Gemlik bir ve beraber olursa bu uyuşturucu belasını başımızdan defedebilir, gençlerimizi, geleceğimizi koruyabiliriz. Buna inan sevgili okur.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2018, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER