banner47

Gemlik'te Tüm Çocuklar İstiklal Marşı Okudu

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, düzenlenen törende Duran, mesai arkadaşlarıyla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Gemlik'te Tüm Çocuklar İstiklal Marşı Okudu
banner3

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, düzenlenen törende Duran, mesai arkadaşlarıyla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Milli Eğitim Müdürü, törenin ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye'nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden gür bir sesle yükselen İstiklal Marşı'mızı, salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okuyamıyoruz.  Uzaktan eğitim sürecinde her pazartesi TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marşı'mızla başlıyoruz. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz, canlı derslerimiz öncesinde ekran başında millî marşımızı söylüyor. Millî Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşı'mızı 7'den 77'ye hep birlikte söylerken buluşalım. 

11 Ocak Pazartesi günü (bugün) saat 10.00'da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapıldı  ve İstiklal Marşı'mız okundu.

Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00'da İstiklal Marşı'mız yayımlandı.

Tüm Türkiye'ye çağrı yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il yöneticilerinden tüm okullarda, saat 10.00'da yöneticiler ,hâlihazırdaki öğretmen ve  görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını; öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere bulundukları yerden İstiklal Marşı'na eşlik etmeleri için davette bulunmalarını istedi."

Gemlik’te de  bu sabah saat 10:00 da, başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DURAN ve Şube Müdürleri Adem ŞAHİN, Muhammet İKİNCİ ve Salih AKDAŞ  başta olmak üzere tüm okul idarecilerimiz, görevli öğretmenlerimiz ve görevli personel  bayrak törenine katıldı. Öğrencilerimizin TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızın yanı sıra çevrimiçi ders etkinlikleri  kapsamında öğretmenleri ile hazır bulunarak İstiklal Marşımıza nefes verdiler. Ayrıca okul binaları yakınında olan mahalle sakinlerinin de  törene katıldıkları gözlerden kaçmadı.

Bayrak törenine Umurbey Abdullah Fehmi İlk Ve Ortaokulu’ndan katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DURAN, “Değerli Öğretmenlerimizin vatan, millet, bayrak sevgisi ve bilinciyle  donattığı  İstikbalimiz sevgili çocuklarımız, dün akşam  Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya SELÇUK’un bir çağrısıyla, İstiklal Marşı töreninde tek  nefes, tek vücut oldular. Bu sabah saat 10:00’da  İstiklal Marşı  bayrak töreninde  okullarımızda eksiksiz hazır bulunan  tüm idareci, öğretmen ve görevli personelimize,  ekranları  başında   öğrencilerimizi  organize eden değerli öğretmenlerimize, İstiklal Marşı’na  sahip çıkan sevgili öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER