banner47

Gemlik'te Sunğipek Yerleşkesi 'merkez' proje

Bursa'da Gemlik Belediyesi öncülüğünde Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi Öğrenci Merkezi projesi hayata geçiriliyor.

Gemlik'te Sunğipek Yerleşkesi 'merkez' proje
banner3

BURSA (İGFA) - Gemlik Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Borusan Kocabıyık Vakfı iş birliği ile Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek Asim Kocabıyık Yerleşkesi'ne yeni bir Öğrenci Merkezi kazandırılıyor. Hayata geçirilecek yeni projeyle, öğrencilerin çok yönlü bir şekilde faydalanacağı sadece akademik değil, sosyal anlamda da ihtiyaçların gözetildiği bir alan oluşturulması hedefleniyor.

Proje, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerince yapılırken zemin etütleri ve inşaat uygulama projeleri ise Gemlik Belediyesi tarafından taamlandı. Rektörlük, Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi Dekanlığı, Yapı İşleri Teknik Dairesi ve Borusan Kocabıyık Vakfı'nın birlikte yaptığı çalışmalarla projenin işlevsellik yönü geliştirildi. Projenin hayata geçmesiyle aynı anda yaklaşık 500 öğrencinin faydalanabileceği çok yönlü bir öğrenci merkezi kurulmuş olacak.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A Saim Kılavuz, yerleşkenin yenilenmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, "Yurt probleminin çözüldüğü, kütüphane ve amfileriyle öğrencinin mutlu eğitim gördüğü bir kampüs hedefliyoruz. Yenilenen yerleşkemiz tüm öğrencilerimize ve üniversitemize hayırlı olsun" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23