banner47

Gemlik'te Dünya Gümrük Günü kutlandı

Dünya Gümrük Günü ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Gemlik'te Dünya Gümrük Günü kutlandı
banner3

Dünya Gümrük Günü ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Gemlik Gümrük Müdürlüğü personeli, Gümrük Müdürü Muammer Ünal, Müdür Yardımcısı Fadime Geyikçioğlu ile birlikte Pazar günü saat 10.00' da Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. 

Dün de Gemlik Gümrük Müdürlüğü’nden bir grup İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez’i makamında ziyaret ederek, Dünya Gümrük Günü ve Gemlik gümrüğü hakkında kendilerine bilgiler verdiler. 

Gemlik Gümrük memurlarından Yasemin Şentürk, Atatürk Anıtı önünde yapılan törende yaptığı konuşmada, Dünya Gümrük tarih çesi hakkında bilgiler verdi. Şentürk, örgütün uluslararası ticare tin yüzde 98 ini gerçekleştiren 183 ülkeden oluştuğunu söyledi. 2020 yılı temasının insanoğlunun refahı ve gezegenimizin sürdürebilirliğinde gümrükler olarak Dünya Gümrük Örgütünün refah düzeyi daha yüksek ve daha güven li bir dünya için gümrükleri bir araya getirme; sınırlar ayrılır, gümrükler birleştirilir olarak belirlendiğini söyledi. Türkiye genelinde aktif hizmet veren 150 gümrük müdürlüğünden işlem hacmi yoğun gümrüklerden olan Gemlik Gümrük Müdürlüğünde 163 personel ve Bursa laboratuvar bölümünde 16 personel ile hizmet verdiklerini belirterek, “2019 yılında müdürlüğümüz 11.5 milyar dolar ihracat, yaklaşık 8 milyar dolarda ithalat işlemi gerçekleştirdi. 2019 yılında gümrük vergileri ve KDV başta olmak üzere yaklaşık 5 milyar lira vergi tahsilatı yapıldı. Bu durum Gemlik Gümrük Müdürlüğünün işlem hacminin yüksek olduğunu göstermektedir” dedi. 

Dünya Gümrük Günü nedeniyle Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger de ziyaret edilirken, öğrenciler de Gümrük Müdürlügünü ziyaret etti

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER