banner47

Gemlik Lisesi İlk Mezunları Okullarında Buluştular

Gemlik Lisesi Mezunlar Derneği tarafından organize edilen veda yemeği programında Gemlik Lisesinde 1967-1978 yılları arası okuyan mezunlar buluştu.

Gemlik Lisesi İlk Mezunları Okullarında Buluştular
banner3

Gemlik Lisesi Mezunlar Derneği tarafından organize edilen veda yemeği programında Gemlik Lisesinde 1967-1978 yılları arası okuyan mezunlar buluştu.

Yeni binada gerçekleşen veda yemeğinde derneğin yönetim kurulu üyeleri Şeyda Sevinç Saral ,Mürvet Sezer,Ragibe Gözüpek ve Şerife Alyüz'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gemlik Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Mimar Aydın Akovalıgıl eski binanın yakında yıkılacak olmasından dolayı son bir kez daha okul bahçesinde buluşmak istediklerini ifade etti.Başkan Akovalıgil konuşmasının devamında 'Bugün aramızda 1969 yılında ilk mezunlarımızdan arkadaşlarımız var.Bir çoğumuz 1969-1978 yılları arası Gemlik Lisesinden mezun olduk.47 yıl aradan sonra bugün birlikte tekrar sınıflarımıza gireceğiz Oldukça heyecanlı ve duyguluyuz.Katılan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.Bu güzel çalışmaları sizlerden aldığımız güçle yapıyoruz' dedi.

Gemlik Liseli mezunları buluşmasına Prof. Dr Müfit Parlak,Hava Albay Mustafa Lütfü Aydemir,Diş Hekimi Ayşe Akıt,Yunus Kardeş Tuncer,Avukat Özgür Aksoy, Atilla Sayın gibi çok sayıda eski ve ilk mezunlar katıldı.

Önümüzdeki aylarda eski binanın yıkılacak olması dolayısıyla 1969 ila 1978 yılları arasında yaklaşık 47 yıl önce mezun olanları yeniden ve son kez sınıflarda buluşturan programa ilgi büyük oldu.

Yaklaşık yarım asır öncesinde okullarında birlikte oldukları arkadaşlarıyla bir araya gelen sınıfları gezen tekrar liseli gibi sıralara oturan Gemlik Lisesinin ilk yıllardaki mezunları duygusal anlar yaşadılar

Okul bahçesi ve sınıflarında bol bol hatıra fotoğraf çektiren mezunlardan bir çoğu yıllardır görüşemedikleri arkadaşlarıyla da hasret giderdiler. Bursa dışından çok sayıda mezunun da katıldığı toplantı yaklaşık 3 saat kadar sürdü. Yeni binayı da gezen mezunlar okulun Atatürk büstü ve giriş kapısını dernek olarak yapmak istediklerini de belirttiler. Uludağ Ünv Öğretim görevlisi Prof. Dr. Müfit Parlak'da okulun fizik ve kimya laboratuar malzemelerini temin etmeye çalışacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28