banner47

Gemlik körfezi bugün daha da kötü.!

Gemlik Körfezi’nde yaklaşık 1 aydır devam eden plankton patlaması bugün daha da kötü bir hal aldı.

Gemlik körfezi bugün daha da kötü.!
banner3

Marmara Denizi'nde etkili olan ve balıkçıları zor durumda bırakan plankton ve deniz salyası (müsilaj) Gemlik sahillerini de kapladı. Körfezin hemen hemen her köşesinde, deniz salyasının balıkçı teknelerinin çevresini kapladığı görüntüler drone kamerasına yansıdı. Öte yandan, uydu fotoğraflarında deniz salyalarının Bursa sahillerinin genelinde etkili olduğu görüldü.

Marmara Denizi'nde şubat aylarında görülmeye başlanan ve yaklaşık 2 aydır etkili olan deniz salyası, Gemlik'in sahil kesimini de kapladı.

Deniz salyası teknelerin etrafını çevreledi. Yaşanan deniz kirliliği, görenleri şaşkına çevirdi. Bölge, drone ile havadan görüntülendi.

'TEKNE MOTORLARINDA ARIZAYA NEDEN OLUYOR'

Deniz salyası nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirten balıkçılar, "Hava sıcaklığının 20 dereceyi geçmesiyle birlikte dipte biriken salyalar su yüzüne çıktı ve görüntü kirliliğine neden oldu. Bizlere de zararı oldu. Su soğutmalı teknelerdeki makinelerin motorlarında arızaya sebep oluyor. Şu an denizin yüzeyine çıktı fakat bir ay öncesine kadar balıkçıların ağlarına yapışıyordu. Balık yakalamalarına engel oluyordu. Şu anlık bu zararlarını biliyoruz" dedi.

UYDU FOTOĞRAFLARINA YANSIDI

Marmara Denizi'nde aylardır etkili olan 'müsilaj' yani deniz salyası uydudan da görünür hale geldi. Uydu fotoğraflarında salyanın Marmara Denizi'nin büyük bir bölümünde etkili olduğu ve Gemlik açıklarında ise halka oluşturduğu görüldü.  

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2021, 14:02

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER