banner47

Gemlik Kent Konseyi Yeni Başkanı Gürhan Çetinkaya Oldu

Gemlik Kent Konseyi’nin 3. Olağan Kongresi Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

Gemlik Kent Konseyi Yeni Başkanı Gürhan Çetinkaya Oldu
banner3

Gemlik Kent Konseyi’nin 3. Olağan Kongresi Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Belediye eski Meclis üyesi Gürhan Çetinkaya ile Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Şükrü Deviren’in yarıştığı kongre büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Devlet Kurum ve Kuruluş Temsilcilerinin yanı sıra Muhtarlar, Dernek Başkanları, Oda Temsilcileri ve Spor Kulübü Yöneticilerinin oy kullandığı kongrede ipi Gürhan Çetinkaya ve listesi göğüsledi. 119 delegeden 100 kişinin oy kullandığı kongrede Gürhan Çetinkaya ve ekibi 60 oyla yeni yönetimi oluşturdu. Şükrü Deviren ve listesi ise 40 oyda kaldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, 2 dönem üst üste Başkanlık yapan Mukaddes Serim çalışmalarını anlattı. Serim, Kent Konseyi’nin Demokratik Sivil Toplum Örgütü olduğunu belirterek, siyaset üstü ilçe menfaatlerine yönelik projelerin önemine değindi. Serim, uyuşturucuyla mücadele, gençlik çalışmaları, kadın çalışmaları ve Uluslar arası Gemlik Zeytini Festivali gibi organizasyonları slayt gösterimle katılımcılara aktardı. 

Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’da, Kent Konseyi seçimlerinde, siyaseti alet ederek dahil olması gibi algı operasyonu yaratılmaya çalışıldığını vurgulayarak, bunun yanlış olduğunu savundu. Gemlik’e yönelik hizmetlerin esas alınmasının gerekliliğini masaya yatıran Mehmet Uğur Sertaslan, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Adaylardan Gürhan Çetinkaya Bursa’da yapılan bir araştırmada İnegöl’e gidenlerin oranının yüzde 90 olduğunu sebeplerinin de İnegöl Köftesi ile Mobilyası olarak gösterildiğini, Mudanya’ya gitme oranının da yüzde 70 olduğunu, gerekçe olarak da balık yemek ve deniz havası olmanın gösterildiğini anlattı. Gemlik’e gelme oranının yüzde 16 olduğuna dikkat çeken Gürhan Çetnkaya, “Sebepleri de traji komik. Ya tapu dairesinde işleri var, ya da emlak alım satımı için geliyorlar. Bu bakış açısını değiştirmek istiyoruz” dedi. 

Şükrü Deviren’de, Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği olarak, sportif, sanatsal ve kültürel birçok çalışmalar yaptıklarını kaydederek, Kent Konseyi ile birlikte bu çalışmaların artarak devam ettirilebileceğini kaydetti. Kazanmaları halinde Çetinkaya ve ekibinin görüşlerini alma sözünü veren Deviren, rakibine de başarılar diledi. 

Yönetmelik değişikliğiyle daha önce 13 olan yürütme kurulu üyeliği 20’ye çıkarıldı. Büyük heyecan içinde geçen sayım sonrasında, Gürhan Çetinkaya ve listesine 60 oy çıktı. Şükrü Deviren ve listesi ise 40 oyda kaldı. Kongre sonrasında eski ve yeni yürütme kurulu üyeleri hatıra fotoğrafı çektirirken, Kent konseyi atkıları da sembolik olarak değiş tokuş yapıldı. 

Gürhan Çetinkaya'nın listesinde şu isimler yer aldı:

Asil Liste: Pınar Ateşli, Fatih Ustalar, Erol Akbaş, Tuğan Büyükbaşaran, Nazmi Erbatur, Fatih Buluk, Reyhan Çorum, Sedat Akkuş, Mahmut Önder, İsmail Beki, Mualla Çiğdem, Mürvet Günay, Akif Alanlar, Erol Coşkun, Hacı Ömer Yavuz, Onur Nazım Bıyık, İhsan Acar, Cafer Çelikbilek, Fikri Kurt, Sevgi Terzi.

Yedek Liste : Hüseyin Ekin, Hayriye Demir, Göksal Noca, Kazım Ata, Muhammed Usta, Nazmi Sevim, Ahmet Gencer, Zeynep Başaran, İhsan Ateşli, Muhammed Yavuz.

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER