banner47

Gemlik Devlet Hastanesi En Kötü Senaryoya Hazır

Çin de başlayıp tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Corona Virüsü ile ilgili önlemler artıyor. Gemlik Devlet Hastanesinden güvenilir kaynaklar ilçe konusunda paniğe gerek olmadığını belirterek, en kötü senaryoya bile hazırlıklı olduklarını vurguladılar.

Gemlik Devlet Hastanesi En Kötü Senaryoya Hazır
banner3

Çin de başlayıp tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Corona Virüsü ile ilgili önlemler artıyor.  Gemlik Devlet Hastanesinden güvenilir kaynaklar ilçe konusunda paniğe gerek olmadığını belirterek, en kötü senaryoya bile hazırlıklı olduklarını vurguladılar.

Eylem planları oluşturduklarını hastane ve sağlık kuruluşlarında eksik kalmadığını ifade eden kaynaklar, hızlı kitlerin hafta için de Bursa ve Gemlik hastanelerine ulaşacağını açıkladılar.  Son bir ay içinde 25 kadar örnekleme yapılan hasta olduğunu bildiren kaynaklar, parametre olarak ateş,  öksürük ve nefes darlığı şikayetlerinin öncelikli olduğunu savundular.  27 kişilik yoğun bakım ünitesi dışında ek servislerin de en kötü senaryo için hazır tutulduğuna dikkat çeken kaynaklar,  Gemlik'te paniğe gerek olmadığını ancak evde kalma, sosyal izolasyon ve kişisel temizlik konularının önemine işaret ettiler. Hastane kaynakları çok acil olmadıkça hastane ve sağlık kuruluşlarında gelinmemesini istediler.

Aile sağlık merkezi yetkilileri de yurtlarda bakımı yapılan 110 umrecinin yani sıra ilçedeki çok sayıda üretimin de evde kontrol altında tutulduğunu söylediler.  Yurt dışı kaynaklı virüs önlemi olarak limanlarda kontrollerin devam ettiğini ve tayfa değişimine bir aydır izin verilmediğini kaydeden yetkililer, evden çıkmana sosyal izolasyon konusuna bir kez daha vurgu yaptılar.

Vatandaşlardan semptomlar konusunda Alo 112 ve Alo 184 û aramaları istendi.  Hızlı kitlerin gelmesiyle birlikte Gemlik'in Corona Virüsü belasını sorunsuz anlatabileceği vurgulandı.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2020, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER