banner47

Gemlik Cemevi'nde Muharrem Ayı Yemeği

Gemlik Cemevi olarak da bilinen Hacı Bektaşı Veli Derneği, 22. muharrem ayı yemeğini gerçekleştirdi.

Gemlik Cemevi'nde Muharrem Ayı Yemeği
banner3

Gemlik Cemevi olarak da bilinen Hacı Bektaşı Veli Derneği, 22. muharrem ayı yemeğini gerçekleştirdi.

Yemeğe Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülgen, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar ve CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Uğur Sertaslan katıldı.

“Yüce yaradan birliğimizi daim eylesin”

Konuşmalardan önce sunucunun “Bedir’den Kerbela’ya, Kerbelada’dan Çanakkale’ye ve günümüze hayatını kaybedenler için” denilerek saygı duruşu yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gemlik Hacı Bektaşı Veli Derneği Başkanı Ali Kalkan, “yüce yaradan Kerbela’dan İmam Hüseyin’le birlikte susuz şehit olanlar hürmetine birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin” dedi.

 

Kalkan şöyle konuştu;

“Ebu Süfyan’ın torunu, Muaviye’nin oğlu Yezid tarafından Muhammed Mustafa’nın torunu İmam Hüseyin ve yanındaki yarenleri Kerbela Çölü’nde acımasızca katledilmiştir. Durum böyle halde Yezid’in soyundan gidenler Kerbela olayını bir iktidar kavgası gibi gösterme çabası içindedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki Kerbela olayı bir iktidar kavgası değildir. Her insan bilir ki on bin kişilik bir ordunun karşısında elli, altmış kişilik bir kuvvetle başarı kazanılmaz. İmam Hüseyin ve yarenlerinin derdi iktidar olsaydı şehit olacaklarını bile bile bu mücadeleye girmezlerdi. Bu mücadele zalimin zulmüne başkaldırının destanıdır. İmam Hüseyin ve şehit olan tüm canlar bize yüce ve kutsal bir emanet bırakmışlardır. Bize düşen bu emanete sahip çıkmaktır. Yüce yaradan peygamberimiz Muhammed Mustafa ve on iki imam yüzü suyu hürmetine bir daha böyle bir zulüm yaşatmasın. Yüce Allah yardımcımız, Hızır yoldaşımız olsun.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018, 07:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER