banner47

Gemlik ADD suç duyurusunda bulundu

Atatürkçü Düşünce Derneği Gemlik Şubesi, başkan Dilek Taşpınar önderliğinde, geçtiğimiz hafta Samsun’da Atatürk Anıtı’na gerçekleştirilen hain saldırı hakkında basın açıklaması yaptı.

Gemlik ADD suç duyurusunda bulundu
banner3

Atatürkçü Düşünce Derneği Gemlik Şubesi, başkan Dilek Taşpınar önderliğinde, geçtiğimiz hafta Samsun’da Atatürk Anıtı’na gerçekleştirilen hain saldırı hakkında basın açıklaması yaptı.

Gemlik Atatürk Anıtı önünde toplanan ADD üyeleri, önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okudu.

Feyzi SARIKAYA (GemlikLife) - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Gemlik Şubesi Başkanı Taşpınar, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye’de aynı anda yayınlanan basın açıklamasını okudu.

“Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz.

Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; “Keşke Yunan kazansaydı” diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, 21.yüzyılda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi bildik çevrelerden cesaret buldukları ortadadır.

Öte yandan, mobese kameraları ile her yer ve herkes izlenirken, şehrin ortasındaki Atatürk Anıtı’na kamyonetle yaklaşıp, dakikalarca halatlar bağlanmak ve araçla çekilmek suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılan bu saldırının nasıl olup önlenmediği de ayrıca açıklanmaya muhtaçtır.

Atatürkçü Düşünce Derneği; bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımı’zın simge şehri, Atatürk’ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış Samsun’umuzun Onur Anıtı’na kasteden bu son ihaneti de lanetlemekte, süreci sonuna kadar izlemeyi görev saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Cümle hainler ve cesaretlendirdikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler, Biz Buradayız.!

Kuvayı Milliye şehitlerimizden emanet bu Aziz Vatan’da
‘Gökte yıldız, denizde kum tükenir Mustafa Kemal’ler tükenmez’”

Basın açıklamasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimi ve üyeleri hep birlikte Gemlik Cumhuriyet Savcılığı’na giderek saldırıyı gerçekleştiren ve tutuklu yargılanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022, 13:57

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER