banner47

Festivalde Gökçe Sahne Alacak

Gemlik Belediyesi, Gemlik Kent Konseyi, Gemlik Kaymakamlığı, Odalar ve Sanayicilerin temsilcileri ile başladığı 3. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali çalışmaları sonlandı ve program belli oldu.

Festivalde Gökçe Sahne Alacak
banner3

Gemlik Belediyesi, Gemlik Kent Konseyi, Gemlik Kaymakamlığı, Odalar ve Sanayicilerin temsilcileri ile başladığı 3. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali çalışmaları sonlandı ve program belli oldu.

Gemlik Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali programını ve diğer tüm detaylarını aktardı.

Gemlik basını ve Gemlik Kent Konseyi Yönetim Kurulu'nun katıldığı toplantı, Serim'in basına yaptığı teşekkür konuşmasıyla başladı. "Gemlik Basını olmasaydı eğer bizler bu festivali duyuramazdık, basınımızın desteği bizler için çok kıymetli, sayelerinde festivale davet edemediğimiz bir çok katılımcı gazetelerden, dergilerden, internet sitelerinden, sosyal medyadan görerek festivalimize katılım gösterdiler. Basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

%90 Belediye Bütçesi

Festivalin en büyük destekçisi olan ve festival için harcanan bütçenin %90'ını üstlenen Gemlik Belediyesi'ne de ayrıca teşekkür eden Mukaddes Serim, " Festival öncesi Ankara, İstanbul ve Bursa'da festivalimiz tanıtılacak. Çeşitli bölgelere standlar kurularak burada yaşayanlar 3. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'ne davet edilecek. 13 Eylül'de Ankara Kızılay'da, 16 Eylül'de İstanbul Kadıköy, Beşiktaş ve Eminönü'de, 17-18 Eylül Bursa Kent Meydanı'nda festivalimiz için tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Akabinde Gemlik Halkının festivale katılımını sağlamak için tüm köy ve mahalleler ziyaret edilecek ve festival daveti yapılacak." ifadelerine yer verdi.

Önemli Olan Gemlik Zeytini

Gemlik Zeytini bizim asıl duyurmak istediğimiz, markalaşmasını sağlamak istediğimiz konu diyerek festivalin düzenlenmesinde ve programının yapılmasındaki ana hedefin Gemlik Zeytini olduğunu vurgulayan Serim, "Gemlik Zeytinini duyurmak için ön plana çıkarmak için, Gemlikli üreticiye ve esnafa fayda sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Festivalin 2.gününde zeytin konulu paneller yapılacak. Bu panellerde Gemlikli zeytin üreticisi ve esnafı faydalanacak. Kendilerine örnek teşkil edecek konular ve yakından ilgilendiren konular üzerine uzman kişiler tarafından konuşmalar yapılacak." dedi.

Gemlikli Sanatçılar Sahne Alacak

Önceki yıllarda en çok eleştirilen konulardan birisi olan yerel sanatçıların sahne almaması konusu. Bu yıl tarihe karışıyor. Türkü, pop, rap, rock gibi farklı müzik dallarının sahneleneceği, Gemlikli sanatçılardan oluşan bir gece ile festival başlayacak. Ahmet Gültekin, Mehmet Çevik, Erdem Seyhan, Fatih Kayhan, Celal Bayar Anadolu Lisesi Müzik Grubu, Kemençeci Kazım Çakır, Grup Anormal, Gemlikli Romanlar, Süleyman Güney, Mustafa Bekar, Mehmet Ali Yılmaztürk, Munzur Polat gibi yerel sanatçılar festivalin başlangıç programında 21 Eylül Perşembe akşamı sahne alacak isimler.

Final Gecesi GÖKÇE Rüzgarı Esecek

Yerel sanatçıların başlatacağı, halk oyunları, paneller, tekne turları, sportif faaliyetlerle devam edecek festival 24 Eylül Pazar gecesi sona erecek. Festivalin final gecesinde Borusan Holding sponsorluğunda ünlü şarkıcı Gökçe sahne alacak. Gökçe' nin final gecesine damga vurması beklense de, Gemlikli gençlerin daha farklı isimlerin de yer almasını bekleyeceği düşünülüyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER