banner47

Esnaf İŞKUR Hakkında Detaylı Bilgi Aldı

Gemlik Çalışma ve İş Kurumu ile Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde "İşgücünde Esnaf ve Sanatkarımızla Güçlüyüz" temalı proje kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Esnaf İŞKUR Hakkında Detaylı Bilgi Aldı
banner3

Gemlik Çalışma ve İş Kurumu ile Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde "İşgücünde Esnaf ve Sanatkarımızla Güçlüyüz" temalı proje kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Gemlik Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Gemlik Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Arif Tak, Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve esnaf katıldı.

Mehmet Yıldırım Unutulmadı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki yaptı. Beki konuşmasında, "Öncelikle bu önemli programa katılan protokol ve tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Geçirdiği ani rahatsızlık sonrası aramızdan ayrılan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili ve Gemport Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ise başsağlığı diliyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. " ifadelerine yer verdi.

"Bu Proje Esnaf İçin Çok Faydalı"

Beki'nin ardından Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ise, "Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki ve çalışma arkadaşlarını, Çalışma ve İş Kurumu Gemlik Hizmet Merkezi Şube Müdürü Ünver Ünver ve çalışma arkadaşlarını, Gemlik esnafımıza faydalı olacak bu programı hazırlamalarından dolayı ve bundan sonra da yapacakları projelerden dolayı kutluyorum. Projenin Gemlik'e ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"Esnaf Sanatkarlar İçin Ödenen Rakam 1 Milyar 450 Milyon"

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Arif Tak, "Odalarımız var gücüyle işsizlikle mücadele etmeye devam ediyor. Gemlik'imiz ve Bursa'mız da bu konuda öncü yerlerden. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da destekleri ile bir çok sorunu çözüyor ve çözmek için mücadele ediyoruz. Bu gibi toplantılar ve eğitimler oldukça önemlidir. Özellikle eğitim konusu bir çok esnafımız için oldukça değerlidir. Türkiye'de faizsiz kredi verileceği kimsenin aklına gelmezdi. Ama hükümetimiz sayesinde esnafımız ve iş kurmak isteyen girişimcilerimiz elinden gelen her desteği verdi ve vermeye de devam ediyor. Yıllık esnaf sanatkarlar için ödenen rakam 1 milyar 450 milyon. Eski rakamla söylersek 1 katrilyon 450 milyar. Bu yüzden hükümetimize ve bu konular için mesai harcayan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz." diyerek açılış konuşmasını tamamladı.

"İşsizlikle Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz"

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise konuşmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajları ile başladı. "Milli bir seferberliktir işsizlikle mücade, daha çok istihdam, daha çok insan çalıştırmak, istihdam etmek ve bunu ülke çapında istihdamı arttırarak devam etmektedir. İşsizlik sorunu hepimizin yakından bildiği bir sorundur. Ama devlet olarak bununla en iyi şekilde mücadele etmekteyiz." ifadelerine yer verdi.

İŞKUR Esnaflar İçin Ücretsiz ve Oldukça Faydalı

Açılış konuşmalarının ardından İş ve Meslek Danışmanı Muhammed Lütfi Emre tüm katılımcılara önce İŞKUR hakkında bilgi aktardı daha sonra ise İŞKUR'un tüm imkanlarından esnafların ücretsiz yararlanabileceğinden, İŞKUR'un esnaflara ne gibi faydalar sağlayabileceğinden, yasal prosedürlerden ve avantajlardan bahsetti. Sunumu çeşitli videolarla katılımcıların daha rahat anlayabilmesi için zenginleştiren M.Lütfi Emre sunumunun ardından büyük alkış aldı.

Toplantı sonunda programa katkı sağlayan konuşmacılara plaket takdim edildi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER