banner47

Eski Belediye Başkanı ve Yardımcılarına 10 Yıl Hapis.!

Gemlik Belediyesinde, 2011 yılında yolsuzluk iddiasıyla Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli görevden alınmıştı. 60 civarında memurun da yargılandığı davada, 10 yıl sonrasında karar açıklandı.

Eski Belediye Başkanı ve Yardımcılarına 10 Yıl Hapis.!
banner3

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 10 yıla yakın zamandır devam eden Eski Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, belediye başkan yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli ile 40'a yakın belediye personelinin, bugün yapılan mahkemede; zimmet, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma suçlarından yargılandıkları mahkemece eski belediye başkanı Fatih Mehmet Güler, yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli 10'ar yıl olmak üzere değişik cezalara çarptırıldılar. 

2010 yıllarının sonlarında Gemlik Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan yolsuzluk soruşturmasında Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, başkan yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli İçişleri Bakanlığınca görevlerinden alınmış, Acar ve Ateşli bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, Belediye Mali İşler Müdür Vekili Asuman Irmak, belediyeye iş yapan Kemal Akkuş , İksitad ve Kürşad Müdürü Sinan Küçük ile bazı tedarikçiler tutuklanmışlardı.

Tutuklulardan Akkuş , Irmak ve Küçük bir yıla yakın cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişlerdi.

2011 yılından beri Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bakılan davada bir çok savcı ve yargıç değişmiş, onlarca duruşma gerçekleşmiş, dosyanın zaman aşımına uğramasına kısa bir süre kala yeni savcı ve hakimlerle duruşmaya başlanmıştı.

Bugün karara bağlanan Gemlik Belediyesinde yolsuzluk davasında eski belediye başkanı ve başkan yardımcıları, belediyede görevliye ceza yağdı

Duruşmadan çıkan eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Bugün 12.7.2021 yargılandığım son dava da sonuçlandı. Mahkeme hakkımda yaklaşık 10 yıl hapis cezası verdi. Bu karar hukuka aykırı bir şekilde verilmiştir. Bir üst mahkeme olan istinat mahkemesine başvurarak, bu karara itiraz edeceğiz. İstinat mahkemesinin bu hukuk dışı kararı bozmasını düşünüyorum. Böylece yaklaşık 300 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığım davaların tamamı sonuçlanmış oldu. Bir kez daha belirtmek isterim ki suç işlemedim. Bütün dostlara sevgilerimle.” dedi

Davada yazı alan görevlilerin üst mahkemeye itiraz edeceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2021, 17:43

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER