banner47

Büyükşehir’den Hayvanlara Duyarlılık Çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle yapılan açıklamada, ‘Yaşamak her canlının hakkıdır’ mesajı verildi ve hayvanlara duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Büyükşehir’den Hayvanlara Duyarlılık Çağrısı
banner3

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle yapılan açıklamada, ‘Yaşamak her canlının hakkıdır’ mesajı verildi ve hayvanlara duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ yaklaşırken, hayvanların da her canlı gibi yaşama hakkı olduğunu ifade ederek, duyarlılık çağrısında bulundu.

Hayvanların zaman zaman maruz kaldıkları açlık, kötü muamele veya trafik kazaları sonucu yaşamlarını yitirme gibi olumsuzluklara dikkati çeken Cihangir, “İnsanlığın varoluşundan bu yana etinden, sütünden, yumurtasından, yününden ve gücünden yararlandığımız hayvanlara yaşatılan tüm bu sorunlara dikkat çekmek amacıyla, 1931 yılında 4 Ekim, ‘Dünya Hayvanları Koruma Günü’ olarak ilan edilmiş ve her yıl aynı tarihte anılmıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de her zaman hayvanlara özen gösteriyoruz. Hayvanların bize, bizim de hayvanlarla birlikte doğaya ihtiyacımız olduğunu biliyor, hem doğada hem şehir hayatında yaşamını sürdüren hayvanlar için gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Bursa genelinde sahipsiz hayvanların tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerini 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Cihangir, yeterli imkanı bulunmayan ilçe belediyelerinden getirilen sahipsiz hayvanlara da hizmet verildiğini söyledi.

Hayvanları korumada eğitim şart

Şehrin birçok noktasında hayvanların su ihtiyacını gidermek için odaklar oluşturulduğunu kaydeden Cihangir, soğukların yaklaşmasıyla birlikte yiyecek bulma sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için gerekli yemlemelerin yapılacağını da sözlerine ekledi. Bilinçli bir toplum ile hayvan refahının arttırılması ve hayvan haklarını gözeten davranış kazanılması hedefiyle, bu yıl 165 vatandaşa, eğitimler ve ‘Yerel hayvan koruma görevlisi’ kimliklerinin verildiğini hatırlatan Cihangir, “Kendisine saygısı olan insanlar, doğaya ve doğadaki tüm canlılara da saygı gösterir. Bizler de hayvansever vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Yaşamak her canlının hakkıdır” diye konuştu.

Özellikle hayvanları korumanın, gelecek nesilleri eğitip çocuklara hayvan sevgisinin aşılanmasıyla mümkün olacağını söyleyen Cihangir, ‘4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde de çeşitli etkinliklerle hayvanlara duyarlılığın artmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23