banner47

Bursa İGD üyeleri Sertaslan’la buluştu

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği, “Başkan ile İnternet Medyası Buluşuyor” programının üçüncüsünü Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’la gerçekleştirdi. Sosyal belediyecilik konusunda Bursa’da öne çıkan Gemlik Belediyesi, özellikle barışa dayalı siyasetle de öne çıkıyor.

Bursa İGD üyeleri Sertaslan’la buluştu
banner3

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği, “Başkan ile İnternet Medyası Buluşuyor” programının üçüncüsünü Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’la gerçekleştirdi. Sosyal belediyecilik konusunda Bursa’da öne çıkan Gemlik Belediyesi, özellikle barışa dayalı siyasetle de öne çıkıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan, Bursa İnternet Gazetecileri Derneği üyelerini Gemlik Körfezi manzaralı Atamer Otel'de ağırladı. Gemlik basınını da temsilen GemlikLife Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Sarıkaya ve GemlikLife Yazı İşleri Müdürü Umut Yiğit'te bu toplantıda yer aldı.

Özellikle günümüz internet çağında, internet gazetecileri ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; “Marmara’nın incisi, zeytinin, huzurun ve barışın başkenti Gemlik’e hoş geldiniz” diyerek gazetecileri selamladı.

Seçim çalışmalarındaki mottolarına göre hareket ettiklerini belirten Sertaslan; “Biz, yoksula adil yaşam Gemlik’e Uğur’la gelecek demiştik, engelliye kolaylık Uğur’la gelecek demiştik, öğrenciye destek Gemlik’e Uğur’la gelecek demiştik,  zeytine bereket Gemlik’e Uğurla gelecek demiştik, refah, sevgi, saygı Uğur’la gelecek demiştik, yaşlıya huzur Uğur’la gelecek demiştik, körfeze bolluk Uğur’la gelecek demiştik ve bu vaatlerimize göre çalışmalarımızı yaptık ve yapıyoruz. “

“YOKSULLUK BİR DURUMDUR ANCAK KADER DEĞİLDİR”

“Yoksulluk bir durumdur, ama eğer sosyal devletim diyorsan bir ülkede kader değildir. Yerel yönetim olarak yapabileceğimiz bir şey olabilir dedik ve istihdam masası kurduk öncelikle. En çok kadınlara iş arıyoruz mesela. Bir halk market kurduk. Göreve geldiğimiz ilk yıl kurduk ikinci yıl hayata geçirdik. Şuan 650 hane istifade ediyor. Yoksulluk bir durumdur, ancak onurlu yaşamak en çok onların hakkıdır. Bunu yapmakta bizlerin görevidir. Her ay ücretsiz alışveriş yapabildikleri bir model oluşturduk. Hiç kimsenin önünde el pençe divan durmadan o ay ki ihtiyacını alabildikleri bir market. Bu markette kesinlikle para geçmiyor, bağış yaparken bile hayırseverlerimiz markette eksik olanları almasını sağladığımız bir yer oldu. Bu sayede yoksul vatandaşlarımıza adil yaşamı elimizden geldiğince sağlamaya çalışıyoruz.”

ENGELSİZ YAŞAMI GEMLİK’E GETİRDİK

“Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına, engelsiz taksi projemizi hayata geçirdik, bu sayede engelli vatandaşlarımız diledikleri yerlere götürebiliyoruz ücretsiz bir şekilde. Yolları ve kaldırımları onların erişebilecekleri şekilde düzenledik, engelsiz montaj atölyesi kurarak onlara iş ve istihdam sağlıyoruz, Kumla’da denize girebilmeleri adına Türkiye’de belki ilk ve tek örneğidir, engelsiz bir plaj kurarak denize girmelerine olanak sağlıyoruz. Daha da engelli vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlamaya devam edeceğiz.”

ÖĞRENCİLERE EVLERİMİZİ GÖSTERMELİK RAKAMLA KİRALADIK

“Gemlik’te bulunan üniversitemize okumak için gelen öğrenci kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına da bir şeyler yapmalıyız dedik ve belediyemize ait olan sıfır evleri kişi başı 25TL gibi bir rakamla kiralayarak öğrenci kardeşlerimize destek olduk. Ayrıca yaklaşık iki bin minik yavrumuzun her yıl kırtasiye malzemelerini hediye ediyoruz. Birinci sınıfa başlayan tüm yavrularımıza kırtasiye malzemelerin Uğur Amcanızdan diyerek resmi hayatlarının ilk günlerinde arkadaşlarıyla eşit olmalarını sağlıyoruz. Yani kitaplarınız Cumhurbaşkanı amcanızdan, kırtasiye malzemeleriniz ise Uğur Amcanızdan diyoruz.Uğur Böcekleri kreşimizle diğer kreşlere göre çok daha düşük bir ücrete çalışan annelerin çocuklarını emanet edecekleri kreşimizi de hayata geçirdik.”

KURŞUNLU YAŞLI BAKIMEVİ’NDE YAŞLILARIMIZ ÇOK MUTLU

“Tıpkı kreşimiz gibi yine kar amacı gütmediğimiz yerlerden birisi de Kurşunlu Yaşlı Bakımevi’miz oldu. Burada yaşlı vatandaşlarımızı çok cüzi bir ücretle misafir ediyoruz. En güzel yemekleri en güzel mekanda misafir ediyoruz. Burada yaşlı vatandaşlarımız çok mutlu ve huzurlular. Yaşlıya huzur gelecek demiştik, çok şükür getirdik.”

ZEYTİNCİLERİMİZE SADECE GEÇMİŞ OLSUN DEMEDİK

“Geçtiğimiz kış aylarında özellikle Küçük Kumla, Büyük Kumla, Karacaali ve Narlı mahallelerimizde etkili olan dolu sonrası çiftçimin zeytini hep yere düşmüştü ve çok ciddi zarar edecekti. Onların zarar etmemesi için normalde 1,5 TL verilen o yere düşmüş zeytine 4TL’ye alarak zeytincimize sadece geçmiş olsun deyip geçmedik. Aldığımız o zeytinleri de zeytinyağına dönüştürüp, yoksul vatandaşlarımızın da zeytinyağı tüketmelerine vesile olduk.”

BAŞKAN DEMİR'DEN İNTERNET GAZETECİLİĞİ YASASI VURGUSU

Başkan Sertaslan, yaklaşık 2 saat süren toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Aynı zamanda İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı olan Bursa İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Demir, dernek üyeleri ile "Başkan ile İnternet Medyası Buluşuyor" programının üçüncüsünü Gemlik’te gerçekleştirdiklerini belirterek, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a Gemlik’te gösterdiği misafirperverlikten ötürü teşekkür etti. İnternet medyasının öncelikli sorunun 'yasa' olduğunu vurgulayan Demir, devletin belinde kambur olarak duran Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği Yasası'nın bir an önce Meclis'ten geçirilmesi yönünde federasyon olarak çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Demir, "Temennimiz TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na taslağı gelmiş olan yasanın bir an evvel yasal zemine kavuşur" dedi.

Toplantı sonunda  Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir ve Başkan Yardımcısı Aysın Komitgan, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a teşekkür plaketi takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2021, 16:13

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER