banner47

Bursa Büyükşehir’den Umurspor'a ayrımcılık iddiası

Bursa Büyükşehir Belediyesi amatör spor kulüpleri arasında eşitlik ilkesini çiğnedi mi?. Gemlik Umurspor Kulübü’nün yöneticilerinin paylaşımlarını gerekçe göstererek mi kulübe maddi destek vermedi?

Bursa Büyükşehir’den Umurspor'a ayrımcılık iddiası
banner3

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Şubat ayında duyurduğu amatör spor kulüplerine destek verme sözü Umurspor yöneticilerinin iddiaları ile sorgulanmaya başladı.

Bursa’nın amatör spor kulüplerinden biri olan Gemlik Umurspor Kulübü’nün destek için yaptığı başvuru reddedildi.

Gemlik UmurSpor Kulübü yöneticilerinden Cem Güler sosyal medya hesabından yayınladığı video ile Büyükşehir Belediyesi’nin destek vermeme gerekçesini açıkladı. "Güler, Büyükşehir Belediyesi’nin talep ettiği belgeleri kendilerine teslim ettiklerini ancak uzunca bir süre cevap alamadıklarını belirtti. Başvurularının cevapsız kalması üzerine Büyükşehir’e bunun nedenini sorduklarını belirten Güler, “Benim ve bir başka yönetici arkadaşımızın muhalif siyasi paylaşımları yüzünden bir nevi kulübümüzün cezalandırıldığını ve maddi destek verilmediğini beyan etti. Bu çok büyük bir haksızlık ve ayrımcılıktır.” dedi.

Bu ayrımcılığın sadece spor kulübüne değil, kulüpte spor yapmak isteyen gençlere de yönelik bir ayrımcılık olduğunu ifade eden Güler, verilen desteğin toplanan vergilerden sağlandığının unutulmaması gerektiğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2022, 18:29

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER