banner47

Burada Her Şey Tamamen Doğal!

Gemlik Narlı'da ki kullanılmayan okulu özel izin alarak müthiş bir mekana dönüştüren Narlı Köyü Kadınları Kalkındırma Derneği müthiş lezzetleri, manzarası ve doğası ile herkesi büyülüyor.

Burada Her Şey Tamamen Doğal!
banner3

Gemlik Narlı'da ki kullanılmayan okulu özel izin alarak müthiş bir mekana dönüştüren Narlı Köyü Kadınları Kalkındırma Derneği müthiş lezzetleri, manzarası ve doğası ile herkesi büyülüyor.

Gemlik Narlı Mahallesi'nde bulunan, ama yıllardır kullanılmayan Narlı Köyü İlköğretim Okulu'nu 2014 yılında Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden resmi izin alarak Narlı Köyü Kadınları Kalkındırma Derneği yararına faaliyete geçirdiler. Bu sayede dernek üyeleri de kendi evlerinin ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Tamamen doğal ve kendi ürettikleri ürünlerle hizmete giren mekanın lezzetleri, doğası ve manzarası herkesi kendine hayran bırakıyor. 10 Narlılı Kadının işlettiği, kendilerinin hazırladığı lezzetler ise bağımlılık yapar cinsten.

GemlikLife Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Sarıkaya'ya özel açıklamalarda bulunan derneğin başkanı Zeynep Başaran, "Her şeyi kendi imkanlarımızla yaptık. Okul atıl durumdaydı, önce tadilat yaptık biraz. Masalarımızı, sandalyelerimizi her şeyimizi kendimiz boyadık. Malzemelerimiz yoktu kendi aramızda 3-5 lira toplayarak malzeme almaya başladık. Yaklaşık 3 yıldır burada hizmet veriyoruz. Ama sizin sayenizde daha çok kişiye hizmet vereceğimizi düşünüyoruz." dedi.

-Burada her şey çok doğal ve çok güzel. Buraya gelenlere neler sunuyorsunuz?

Öncelikle burada 10 dernek üyesi kadın tamamen istekli ve gönüllü olarak çalışıyor. Hepimiz burada yöremize has şekilde hazırlanan yiyecekleri sunuyoruz. Önceliğimiz tabii ki köy kahvaltısı. Ama kahvaltıdaki her bir ürünü kendimiz hazırlıyoruz. Örneğin reçel. Reçelin her türlüsü var bizde. Kendi ağaçlarımızdan topladığımız meyvelerle hazırlıyoruz.

Daha sonra mantımız var, her çeşit gözlememiz var, eriştemiz var, kesme çorbamız var, salçamız var, silor var, yufka var. Kendi üretimimiz zeytinyağımız var.

-Peki nasıl çalışıyorsunuz? Belirli bir çalışma saatiniz var mı?

Hepimiz arkadaşız, köylüyüz, akrabayız, severek isteyerek, gönülden çalışıyoruz. En iyi bildiğimizi en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz. Sabah 09:00'da açıyoruz, gece 23:00-00:00'ye kadar hizmet veriyoruz. Narlı'nın doğası, deniz havası, manzarası herkese iyi geliyor.

Kendi imkanlarıyla ve gayretleriyle çalışan bu 10 çalışkan kadın, aynı zamanda okulun mimarisine de zarar vermek istemiyor. Olur da ilerde Milli Eğitim geri isterse tekrar okul olarak çalışmaya devam ederse diye okulun fiziki yapısında hiç bir şekilde değişiklik yapmıyorlar.

Narlı Köyü Kadınları Kalkındırma Derneği'ne gitmek isterseniz veya iletişime geçmek isterseniz 0541 509 05 98 numaralı telefonu kullanabilirsiniz.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER