banner47

Başkan Yardımcısı Demir: “Öğretmen maaşı değer kaybetti”

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, öğretmenlerin ekonomik zorluklar çekmesine değindi.

Başkan Yardımcısı Demir: “Öğretmen maaşı değer kaybetti”
banner3

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, öğretmenlerin ekonomik zorluklar çekmesine değindi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Resmi Töreni Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, Garnizon Komutanı Tank. Alb. Sacit Sabuncu, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Barış Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve İlçe Müftüsü Reşat Şavlı katıldı.

“Yarım milyon öğretmen atama bekliyor”

Törende konuşan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, öğretmenler ile ilgili sevgi ve saygı dolu konuşmaların yanı sıra maddi durumlara da bakmak gerektiğini söyledi. Başkan Yardımcısı Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerimizin değerini ve hepimiz üzerindeki emeği hepimizin ortak fikridir. Ben de bir Türkçe öğretmeni olarak, öğretmenliğin her zaman saygın ve değerini kaybetmeyecek bir meslek olduğunu belirtmek istiyorum. Fakat değerli öğretmenlerimizin ekonomik durumunu da görmek gerekiyor. 1923 yılında öğretmen maaşıyla 20 çeyrek alınıyordu. Bu oran 1965-1968 yılları arasında rekor seviyeye yükselerek 28,5 çeyrek altın oldu. Son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler sonucu bu gün öğretmen maaşıyla sadece 7, 8 çeyrek altın alınabilmektedir. Gelecek nesilleri aydınlatmak için canla başla çalışan öğretmenlerimiz ne yazık ki hak ettikleri ekonomik karşılığı alamamaktadır. Ayrıca yarım milyon öğretmen atanmayı beklemektedir. Öğretmenlerin hayat standartlarını yükseltme görevi ise siyasilere düşmektedir. Gelecek yıllarda öğretmenlerimizin çok daha rahat şekilde Öğretmenler Günü’nü kutlamalarını dilerim.”

Konuşmaların ardından Tiyatro, şiir ve müzik gösterileri gerçekleşti. Ayrıca çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere de hediyeleri takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2019, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER