banner47

Başkan Sertaslan'dan 19 Mayıs töreninde sert sözler

Resmi törenlerin pandemi gerekçesiyle kısıtlı programlarla geçiştirildiğini savunan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Bayramda beş kişi bir araya gelemiyoruz ama kongreler serbest, AVM’ler serbest, neden?” dedi.

Başkan Sertaslan'dan 19 Mayıs töreninde sert sözler
banner3

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gemlik’te bir kez daha pandemi kurallarının gölgesinde kutlandı.

Tören konuşan Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan katılımın çok az olduğunu söyleyerek “Bırakmışız bayramı başkalarının eline, ne münasebet. Hep birlikte sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Sertaslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu gün 19 Mayıs, sıradan bir tarihti. Yıllarca bayram olarak da kutlanmadı.  19 Mayıs’ın bayram olmasını, diğer milli bayramlarımızda da olduğu gibi milletimiz istedi diye bayram ilan ettik. Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkıp boyun bükmemize de ihtiyacı yok. Ömrünü bu memleket için harcayan ama daha yüz yıl geçmeden özel gayret gösterilen bir önder olmanın burukluğu içinde izliyor bizi.  Sizler biliyorsunuz ama bilmeyenlere, bilip de hatırlamak istemeyenlere hatırlamak isteyenlere hatırlatmak istiyorum. Gururla, 17 kez küllerimizden doğduk ya Türk devletleri olarak, 17’inci dirilişin ilk adımıdır 19 Mayıs. Unutmayın ki bu milletin her fırsatta siyaseten, işinize lazım olduğunda ağlamasınlar dediğiniz Türk analarının gözlerinden bir daha yaş akmasın diye bayram ilan edildi bu gün. Kaç şehit verdik? Kaç can toprağa düştü? Çıkın artık bayram filan değil deyin! Hatırlayın diye 19 Mayıs! Unutmayın ki, bir kez daha kan akmasın bu ülkede.”

“Bayramda beş kişi yan yana gelip yürümemiz yasak”

Kıbrıs gazilerinin törende olamayışını eleştiren Başkan Sertaslan “Kıbrıs gazilerimizi bir bayramda burada görmeyeceğimi söyleseydi bana şaka yapıyorsunuz derdim. Bugün pandemi nedeniyle tören bile olmayacak zannetmiş olabilirler. Bıraktık falanca müdürlüklere, bu bayram senin bayramın. Ne münasebetle.  Pandemiye herkesten çok dikkat ediyoruz. Bir yurttaşımızın bile Covid 19 denilen müsibet yüzünden aramızdan ayrılmasını istemiyoruz. Ama kongrede bir şey olmuyor. AVM’de de bir şey olmuyor. Beş kişi yan yana gelip yürüyemezsiniz bu gün. Neden?” şeklinde konuştu.

Öte yandan törene Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın yanısıra, CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Atatürkçü Düşünce Derneği Gemlik Şubesi Başkanı Dilek Taşpınar ile siyasi parti ve derneklerin yöneticileri, üyeleri ve çok sayıda Gemlikli de katıldı.

Törenin ardından Gemlik Belediyesi Bando takımı, TIR üzerinde çeşitli mahallelerde milli marşlar çalarak dolaştı. Gemlikliler, bandoya balkonlardan bayraklar sallayarak eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2021, 16:52

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23