banner47

Başkan Sertaslan Canlı Yayında Uyardı

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, sabah saatlerinde GemlikLife ekranlarında Feyzi Sarıkaya'nın canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Sertaslan Canlı Yayında Uyardı
banner3

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, sabah saatlerinde GemlikLife ekranlarında Feyzi Sarıkaya'nın canlı yayın konuğu oldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105.yılına istinaden şehitlerimizi anarak programa başlayan Sertaslan, Koronavirüs'e karşı Gemlik halkını tedbirli olmaya davet etti.

Özellikle kişisel hijyene ve devletimiz tarafından tedbirlere mutlak suretle uymaya davet eden Sertaslan; "İnsanlık bir testten geçiyor. Tüm vicdanımızla, bilinçli duruşumuzla buna katkı sunmalıyız. Hep beraber bu süreci atlatacağız. Evinizde vakit geçirdiğiniz anları en olgun, en olumlu, en verimli şekilde geçirmenin imkanlarını yaratın" dedi.

Sertaslan, "Tüm dünya risk altında. Elbette ki ülkemiz de bu riski yaşıyor. Bu konuda hep birlikte hareket etmek zorundayız. Bu eşi benzeri görülmemiş olay, özellikle biz yöneticilere çok büyük sorumluluklar yüklüyor. Vatandaşlarımızla eş güdümlü bu süreci yönetmek zorundayız. Asla panik olmayacağız. Biz, sağduyulu bir milletiz. Temkinli olacağız ve mutlaka ve önlemlerini almış bir toplum olacağız; özellikle kendi ilçemiz Gemlik'te. Ama aynı zamanda bu zor dönemi en az hasarla atlatmak için de kesinlikle radikal olacağız ve olmalıyız" dedi.

"AMACIMIZ İNSANLARIN KALABALIK BULUŞMALARINI ÖNLEMEK"

Sertaslan, "Koronavirüs salgınında zamanında radikal kararları alamayan yöneticilerin aslında pişmanlıklarını bütün dünyada bu hafta çok dinledik. Biz zamanında adımlarla bu salgının etkisini ve yaygınlaşmasını en aza indirecek adımları atmakla sorumlu yöneticileriz. Salgın daha Uzak Doğu’dan bizim coğrafyamıza gelmemişken, Gemlik'te ilk olarak vatandaşlarımızı kişisel ve toplumsal hijyen konusunda, çok yoğun bir şekilde bilgilendirdik. Şehirdeki ve billboard ve tüm ekranlarımızdan bilgilendirmeler yaptık. Bilgilendirmeye de devam ediyoruz. Keza sosyal medyayı, bu anlamda en yoğun etkileşim aracı olarak kullandık. Ardından vatandaşlarımızın yoğun olarak bir araya geldiği toplu taşıma ve buluşma alanlarında hızlı bir hijyen çalışmasına başladık. Dezenfekte işlemlerimizin çok yoğun ve verimli olduğunu düşünüyoruz. Hafta başında ülkemizde ilk vakanın ortaya çıkmasıyla beraber de tedbirlerimizi yoğunlaştırdık. Kütüphanelerimizi, kültür merkezlerimizi kapattık. Tüm etkinlikleri, Gemlik'te iptal etmek zorundaydık. Gerçekten insanların bir arada olması, ciddi anlamda sıkıntı. Amacımız, insanların kalabalık buluşmalarını önlemekti. Çünkü ilk adım salgının yaygınlaşmasını önlemek olmalıydı. Evet, bu bir salgın ve bu anlamda yaygınlaşmamalı, yayılmamalı. Bu anlamda herkes önce kendini korumalı, sonra yakın çevresinde ve bütün insanlığa karşı sorumluluğunu hissetmeli. Aynı akşam devletimiz de tüm okulları tatil etti, spor müsabakalarını seyircisiz oynatma kararı aldı. Bunu ek önlemler de izledik. Bu tedbirlerin de devam ettiğini görüyoruz. Bu, çok değerli ve önemli. Hızla yayılan bu salgına, bu fırsatı vermemek çok önemli. Ayrıca bu işten nemalanıp, fırsatçılık yapan veya yapmaya çalışanları da denetleyeceğiz, kesinlikle göz açtırmayacak ve tespit etmemiz durumunda cezai işlem uygulayacağız" diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER