banner47

Balıkçı Barınağını Belediye İşletecek

Gemlik Kayıkhane Mevkiindeki Balıkçı Barınağı'nın Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi ile ortaklaşa kullandırılacağı açıklandı.

Balıkçı Barınağını Belediye İşletecek
banner3

Gemlik Kayıkhane Mevkiindeki Balıkçı Mendireğinin Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi ile ortaklaşa kullandırılacağı açıklandı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlikli balıkçıların ücretsiz kullanması için yapılan “Ağların Korunması Amaçlı” 32 adet gölgelik, dinlenme alanı ve idari binanın açılışı önceki gün yapıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra Liman Dairesi Başkanı Asım Sulu ve Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu’ da açılışa katıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, limanlar ve mendireklerde düzen sağlanacağını ifade ederek, yapılan ağların korunmasına yönelik gölgelik ve idari binanın tüm balıkçıların kullanıma açıldığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi tarafından ortaklaşa tüm balıkçılara ücretsiz kullandırılacağını bildiren Refik Yılmaz, “Ne Belediye, ne dernek ne de kooperatif hiçbir balıkçıdan para alamayacak. Balıkçıların kayıtlarını alıyoruz. Burası tüm Balıkçılara ücretsiz kullandırılacak” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de Balıkçılar için yapılan tesis adına teşekkür eden Refik Yılmaz, “Burası mendirektir, öncelik de balıkçılarımızındır” dedi. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Hazer’de, önceliğin D Plakalı balıkçılarda olduğunu savundu. D plakalı balıkçıların ağ taşıma belgesi vasfına sahip balıkçılar olduğunu ifade eden Zeki Hazer, “T Plakalı taksiler nasıl ticari taksi ise S plakalar nasıl servis araçlarına aitse, burada da öncelik D plakalı balıkçılarındır” diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, mendirekteki kullanımın artık ücretsiz olduğunu vurgulayarak, kooperatifin bile para alamayacağını vurguladı. Refik Yılmaz, D plakalılar haricindeki Y plakalı balıkçıların da kayıklarını yüzer iskelelere çekebileceğini anlatarak, tüm uygulamaların ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.

Zaman zaman ikili diyaloglarla da gerginleşen açılış, Liman Başkanlığı ve Gemlik Belediyesi yetkililerinin balıkçıların kaydını yapması ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER