banner47

Bakan Varank: "Elektrikli araçların kalbi olan bataryalar Gemlik'te üretilecek"

Dünya devi Farasis, pil için Bursa'nın Gemlik ilçesine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2,5 milyar liralık yatırımın tamamlandığı TOGG ile birlikte elektrikli araçların kalbi olan bataryaların da Gemlik'te üretileceğini kaydetti.

Bakan Varank: "Elektrikli araçların kalbi olan bataryalar Gemlik'te üretilecek"
banner3

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin sunumunda, küresel salgının 2021'de ülke ekonomileri üzerinde ciddi baskılar oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, elektrikli araçların kalbi olan bataryaların, Türkiye'de üretilmesi konusunda da ciddi ilerleme kaydettiklerini belirterek, bugüne kadar 2,5 milyar liralık yatırımın tamamlandığı Bursa'nın Gemlik ilçesinde üretilecek TOGG ile dünya devi FARASİS de 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacağını söyledi.

İl il ilçe ilçe şarj istasyonlarımızı belirlediklerini belirten Bakan Varank, "Hız ve kaliteyi arttırdık. İşletmeleri dijital dönüşümlerini oluşturacak sanayi de kalkınmada kararlı adımlar atma noktasına geldik" dedi.

Küresel enflasyon yükselirken, emtia ve enerji fiyatlarının artmaya devam ettiğine dikkati çeken Bakan Varank, tedarik zincirlerinde ciddi darboğaza, küresel borçlulukta ise yeni rekorlara şahitlik edildiğini anımsattı. Geçen yıl yüzde 6,8 küçülen Euro bölgesinin bu yıl da büyük sorunlarla boğuştuğunu belirten Bakan Varank, TSE'nin Ankara'daki kalite kampüsünün tamamlanmasıyla dışa bağımlı olunan yerli ve milli faaliyetleri daha rahatlıkla gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER