banner47

Atatürk Mask'ına Kasıt Yok

Dün gündeme gelen 11 Eylül İlkokulu'nun Atatürk Köşesi'nde yer alan Mustafa Kemal Atatürk Mask'ının kaldırıldığı yönündeki iddialara bugün açıklık getirildi.

Atatürk Mask'ına Kasıt Yok
banner3

Dün gündeme gelen 11 Eylül İlkokulu'nun Atatürk Köşesi'nde yer alan Mustafa Kemal Atatürk Mask'ının kaldırıldığı yönündeki iddialara bugün açıklık getirildi.

Haberin videosu için tıklayınız...

Okulun Müdür Vekili Mehmet Keskin, bir açıklama yaparak herhangi bir kasıt olmadığını, kazayla maskın hasar gördüğünü ve değiştirilmesi yönünde siparişin ortaya çıkan haberden önce verildiğini belirtti.

Öte yandan konuyu öğrenerek, okul yönetiminden bilgi almaya gelen Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı Ali Yılmaz ve yönetimi, konunun takipçisi olacaklarını ve mask gelene kadar Atatürk çerçevesinin gerektiği yerde durması için okul müdür vekili Mehmet Keskin'e Atatürk portresini hediye etti.

Haberi yayınlayan basın kuruluşlarının eksik bilgiyle ve kendilerine işin aslını sormadan yayınlamalarını doğru bulmadıklarını belirten okul yönetimi şu açıklamayı yaptı:

"İlçemizde bulunan basın kuruluşları ile sosyal medyada yer alan haberlerde belirtilen hususlarla ilgili olarak;

Okulumuz girişinde yer alan Atatürk Köşesinde yer alan Atatürk Maskı, yaklaşık iki hafta önce iş sağlığı ve güvenliği kapsamında risk teşkil eden, ahşap zeminlerdeki elektrik tesisatı ve aydınlatma sistemlerinin kontrolleri sırasında yanlışlıkla düşürülmesine müteakip kırılmış olup herhangi bir kasıt veya saldırı söz konusu değildir.

Düşen maskın kırıldığı gün ilçemizde bulunan 'Işık Kırtasiye' firmasına gerekli sipariş verilmiş olup, siparişin teslimine takiben ivedilikle Mustafa Kemal Atatürk' ait mask yerine takılacaktır.

Ayrıca haberde bahsi geçen velilerin rahatsızlığı ile alakalı olarak kurumumuza yapılan herhangi bir sözlü ya da yazılı müracaat olmamasıyla birlikte, velilerimizin aşırı duyarlılık ve hassasiyetleri göz önüne alınarak firmayla görüşülmüş ve siparişin en geç iki gün içerisinde teslim edilmesi konusunda firmadan teminat alınmıştır."

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28