banner47

ADD Gemlik’ten Türkü Gecesi

Atatürkçü Düşünce Derneği Gemlik Şubesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organize ettiği Türk Halk Müziği Gecesi 2 Mart tarihinde Syrus Otel’de yapılacak.

ADD Gemlik’ten Türkü Gecesi
banner3

Atatürkçü Düşünce Derneği Gemlik Şubesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organize ettiği Türk Halk Müziği Gecesi 2 Mart tarihinde Syrus Otel’de yapılacak.

Saat 19. 30’da başlayacak olan anlamlı etkinlikte çok sayıda sanatçı sahne alırken, ADD Gemlik Şubesinde Başkanlık yapmış olanlar da plaket ile ödüllendirilecek. ADD Genel Merkezinden de çok sayıda önemli ismin katılacağı biletler Gemlik Şubesinde satışa sunuldu.

Dünya Kadınlar Günü Etkinliğinde Kültür Bakanlığı Sanatçısı Fahriye Güney, Rumeli Türküleri’nin yanı sıra Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirecek. Ahmet Gültekin, Şaban Akbaba ve Erol Akbaş’ta gecede sahne alacak. ADD Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri Durur Gök, Gürhan Akdoğan ve Uğur Kayaalp’te gecenin onur konuğu olacaklar. 1991 yılında kurulan ADD Gemlik Şubesinde Başkanlık yapmış olan merhum Ali Aksoy ve merhum Şükrü Ekim’in yanı sıra Muhsin Güngör Okgil, Hacı Önal, Cengiz Ersoy, Mehmet Kızılkaya, Selver Pehlivan, Selim Şahin, Doğan Alkaya, Cüneyt Yavuz, Emrah Murat Tacar, Tansu Ernçevik ve Muhammet Usta’ya da plaket takdimi yapılacak.

ADD Gemlik Şube Başkanı Muhammet Usta, anlamlı gece için çalışmaların tamamlandığını belirterek, titiz çalışmanın son rötuşlarını yaptıklarını söyledi. Yönetim Kurulu üyesi Figen Gündoğan ile birlikte Rumeli Türkülerinin güçlü sesi Fahriye Güney’i ADD Gemlik Şubesinde ağırlayan Muhammet Usta, “Değerli sanatçılarımızla birlikte Kadınlarımıza, Atamıza yakışır Türkü dolu bir gece hazırlıyoruz” dedi.

Aynı zamanda, “Neticede Kadın”, “Adalet Neyin Adı?”, “Alacalıktan Hazal”, “Sevmek Yaşamak Demektir”, “Hasret Kavuşturanı” ve “Anadolu’dan Balkana” kitaplarının da yazarı olan Kültür Bakanlığı Sanatçısı Fahriye Güney’de, ADD Gemlik Şubesi açılışına geldiğini anımsatarak, böyşlesi bir gecede kendisine teklif gelince hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi. 12 adet Rumeli Türküleri albümü de olduğunu hatırlatan Fahriye Güney, “Gemliklilere Atatürk’ün en sevdiği türkülerle birlikte Arda Boyları ve Rumeli Türkülerini söyleyeceğim için çok mutluyum. Ayrıca böylesi bir gecenin Dünya Kadınlar Günü adına yapılmasından da gurur duyuyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER