banner47

Türk Metal Bursa Şubesi'ne kadın başkan

Türk Metal Sendikası, bir ilki daha gerçekleştirdi. Ağır ve erkek yoğun bir işkolu olan metal işkolunda Bursa’da yeni kurulan Bursa Şubesi başkanlığına, Bursa Kadın Kolları Sorumlusu Selda Tekman getirildi.

Türk Metal Bursa Şubesi'ne kadın başkan
banner3

BURSA (İGFA) - Çalışma yaşamına 1997 yılında Siemens işyerinde başlayan Selda Tekman 1999 yılında işyeri baştemsilcisi, 2007 yılında Bursa Nilüfer Şubesi Mali Sekreteri, 2012 yılında da Şube Eğitim Sekreteri seçildi. Daha sonra Bursa Kadın Kolları Sorumlusu olan Tekman, Sendikanın Yönetim Kurulu kararıyla, 13 Nisan 2021 günü yeni kurulan Bursa Şubesi başkanlığına getirildi. Yaşamının 22 yılını sendikal mücadeleyle geçiren Tekman bir çocuk annesi.

KADINLARIN SESİ OLACAĞIM

Bursa Şube Başkanlığı'na getirilen Selda Tekman, “ Bu görev yalnızca benim için değil, Türk Metal’de örgütlü 20 binin üzerindeki kadın işçi için çok büyük bir onurdur. Yaşamımın 22 yılını sendikal mücadele içinde geçirdim, her kademede görev yaptım, aldığım tüm görevlerde işçi sınıfını temsil etmenin onurunu ve büyük sorumluluğunu yaşadım. Bana bu görevi layık gören ülkemizde çağdaş sendikacılığın öncüsü Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’a ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Bana verilen bu görevi layıkıyla yapmak için canla başla çalışacağım. Bu görevimde elde edeceğim başarılar benim değil, metal işkolunda alınteri döken tüm kadın emekçiler için olacaktır. Onların sesi ve nefesi olmak için mücadele edeceğim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23