banner47

Ordu'ya Migros yumurta üssü kurdu

Ordu'ya Migros yumurta üssü kurdu
banner3

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Beni Hafife Alma Projesi (BHA) iş birliğiyle Migors, Ordu’da organik yumurta üretimine başladı.ORDU (İGFA) - Migros’un desteğiyle yerel üretici ürünlerinin ulusal pazarda değer görmesinin sağlayan iş birliği kapsamında birçok önemli adım atıldı. Altyapı destekleriyle kalite standartları yükseltilerek, ihraç yapabilir seviyeye getirildi. Üreticilerin kurumsal bir yapıya dönüşmesi sağlanırken, kadın üreticilerin sayısı artırıldı. Yemde dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla yem üretim tesisi kuruldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Beni Hafife Alma Projesi’nin (BHA) katkılarıyla Ordu Yumurta Üreticilerini Birliği tarafından üretilen organik yumurtaları ülkenin her köşesindeki tüketicilere ulaştırılıyor. 2021 yılında 35 milyon adet yumurta üretimi gerçekleştirilen proje kapsamında, yıllık 50 milyon adet yumurtanın tüketicilerle buluşturulması hedefleniyor.

Migros Ticaret A.Ş. Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, Türkiye’nin en büyük taze gıda alımı yapan perakende şirketi olarak kuruldukları günden bu yana yerel üreticilerle omuz omuza çalıştıklarını belirterek, "Gerek kooperatiflerle iş birliklerimiz gerekse yaptığımız doğrudan alımlarla yerel üretici ürünlerinin Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarımızdaki raflarda yer bulmasını sağlıyor, müşterilerimizi en taze ve kaliteli ürünlerle buluşturuyoruz” dedi.  

Sözen, önceki yıllarda üretilen yumurta sayısının maksimum 50 bin adet iken, bu sayının 2021 yılında 35 milyon adete yükseldiğine dikkati çeerek, "Yıllık 50 milyon adet yumurta üretim kapasitesine ulaşma hedefliyle çalışmalar sürüyor" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23