banner47

Merkez Bankası faizi düşürdü

Merkez Bankası faizi düşürdü
banner3

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 14 seviyesine çekti.ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıda, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 15'den yüzde 14 seviyesine çekilmesine karar verildi.
PPK toplantı özetinde, "Enflasyonda Kasım ayında gözlenen yükselişte; döviz kuru gelişmeleri, küresel gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır. Kurul, politika faizinin 100 baz puan indirilerek, arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki arızi faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin ima ettiği alanın kullanımının tamamlanmasına karar vermiştir. Alınmış olan kararların birikimli etkileri 2022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/Merkez_Bankasi/status/1471435037342158854

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2021, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER