banner47

Manisa’da MASKİ’den tasarruflu çevreci yatırımlar

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vizyonu doğrultusunda gelecek nesilleri korumak adına ‘Sınırsız Enerji ve Sınırsız Arıtım’ projesiyle Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ve Seyitli Mahallesine kurulan Güneş Enerjisi Santralleri ile yılda 3 milyon liralık tasarrufu yatırıma dönüştürecek.

Manisa’da MASKİ’den tasarruflu çevreci yatırımlar
banner3

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün liderliğinde Manisa merkeze 80 Milyon TL yatırım bedeli ile çevre dostu üst düzey bir atıksu arıtma tesisi inşa eden MASKİ Genel Müdürlüğü, tesise, ‘Sınırsız Enerji Sınırsız Arıtım’ projesiyle Güneş Enerjisi Santrali kurdu. Çalışma ile tesisin yüzde 30’luk enerji ihtiyacı güneşten sağlanmaya başlandı. İdare, Yunusemre ilçesine bağlı Seyitli Mahallesinde de 13 dönüm arazi üzerine 6,5 Milyon TL’lik yatırımla bir güneş enerjisi santrali daha kurdu.

Bu tesisin kurulu gücü 1 megavat. MASKİ’nin Manisa’ya kazandırdığı 2 tesis ile yılda 3 Milyon TL’lik tasarruf elde edilecek. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, Güneş Enerjisi Santrallerinin önemine değinerek Manisa’da hayata geçirdikleri tesisler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23