banner47

İklim değişikliği tarımın aktörlerini buluşturdu

İklim değişikliği tarımın aktörlerini buluşturdu
banner3

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Bitkisel Üretimde İklim Değişikliğinin Etkisi ve Değerlendirilmesi Marmara Bölge Toplantısı’na, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) de katıldı. Toplantıda sunum yapan UYMSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan, iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen yıl daha da belirginleşeceğini, bunlara önlem alınmazsa tarımsal yetiştiriciliğinin olumsuz anlamda etkileneceğine vurgu yaptı.

BURSA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından iklim değişikliğinin bitkisel üretime etkisini ortaya koymak, bu konuda farkındalık yaratmak ve gerekli stratejileri oluşturmak amacıyla tarım sektöründeki ilgili tüm paydaşların katılımıyla öncelikle 7 bölgede ve akabinde ulusal düzeyde düzenlenecek olan “Bitkisel Üretimde İklim Değişikliğinin Etkisi ve Değerlendirilmesi Çalıştayları, Kocaeli Gebze Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program ile devam etti.

Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, İstanbul ve Kocaeli illerini kapsayan “Bitkisel Üretimde İklim Değişikliğinin Etkisi ve Değerlendirilmesi Marmara Bölge Toplantısı”na; Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, DSİ Bölge Müdürlüğü, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Ziraat Odası Temsilcileri katılım gösterdi.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından, katılımcıların iklim değişikliğinin bitkisel üretime etkilerine ilişkin sunumları ve soru-cevap bölümleri ile devam etti. Toplantıda, “Küresel İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretimimize Olan Etkileri’” konulu bir sunum gerçekleştiren UYMSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan, sunumunda küresel iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan kuraklık, düzensiz yağışlar, düzensiz ekstrem sıcaklık değerleri ve don olaylarının bitkisel üretime ve yaş meyve sebze ihracatına etkilerine değindi.

İklim değişikliğinin etkilerinden bahseden Yazgan, “İklim değişikliklerinin etkileri her geçen yıl daha da belirginleşecek. Tarımsal yetiştiricilik ancak bu değişimlere karşı alınacak ciddi ve planlı önlemlerle yapılabilecek” diye konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23