banner47

EİB’de Gıdada Sürdürülebilirlik UR-GE Projesi başlıyor

EİB’de Gıdada Sürdürülebilirlik UR-GE Projesi başlıyor
banner3

İZMİR (İGFA) - Türkiye’nin ovalarında, dağlarında, ormanlarında, denizlerinde yetişen lezzetleri işleyerek dünyanın dört bir tarafında milyarlarca insana ulaştıran, yıllık 5,5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşan Egeli gıda ihracatçıları, “Gıdada Sürdürülebilirlik UR-GE Projesi”yle gıda ihracatında sürdürülebilirlik yetkinliklerini artırma çabasında.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Projesi (UR-GE) kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren ihracatçıları ortak ihtiyaç ve amaçları çerçevesinde bir araya getirerek, uluslararası pazarlarda sürdürülebilirlik teması altında rekabet güçlerini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Türkiye’de ihracatın İzmir’den geleneksel ihraç ürünleri kuru incir, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, zeytin, zeytinyağı, pamuk gibi ürünlerle başladığını yüzyıllardır devam ettiğini anlatan Eskinazi, “Kuru meyve, zeytin ve zeytinyağı, su ürünleri ve hayvansal mamuller, taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri, baharatlar, yağlı tohumlar, odundışı orman ürünleri sektörlerinde Türkiye lideri konumundayız. Dünya nüfusu hızla artarken üretim yaptığımız topraklar azalıyor. Bu nedenle, Yeşil bir dünya hedefiyle uyumlu üretim yöntemlerini geliştirmek ve üretimde sürdürülebilirliği sağlamak durumundayız. Bu amaçla “Gıdada Sürdürülebilirlik UR-GE Projesi”ni hayata geçiriyoruz” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER