banner47

DİSK "Bu böyle gitmez" dedi

Disk Emekli Sen Bursa Temsilciliği, Nilüfer, İnegöl, Kestel, Karacabey ve Osmangazi İlçelerinin ardından Gemlik’te de etkinlik düzenleyerek, “Hayat Pahalı, Emek Ucuz. Bu Böyle Gitmez” dedi.

DİSK "Bu böyle gitmez" dedi
banner3

Disk Emekli Sen Bursa Temsilcisi Sacit Çam ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Gemlik Temsilciliğinin de katıldığı etkinlikte, Pazar yerinde broşür dağıtıldı. Esnaflarla bir araya gelen Disk Emekli Sen Temsilcileri, vatandaşlara broşür dağıtarak, zamların geri alınmasını ve faturalardan vergi alınmamasını istediler.

Esnafın ve Gemliklilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, binin üzerinde broşür dağıtıldı. Vatandaşın hayat pahalılığı konusunda haklı isyanlarının dile getirildiği etkinlikte, çözümün örgütlü demokratik eylemlerden geçtiği vurgulandı.

Yaklaşık üç saat süren etkinlikte konuşan Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, zamların geri alınıp, faturalardan vergi alınmamasının dışında bir dizi talepte bulunduklarını açıkladı. Sacit Çam, “Eriyen asgari ücret yeniden belirlensin. Tüm ücretler en az asgari ücret oranında artırılsın. En düşak emekli aylığı asgari ücretin altında kalmasın. Ücretlerden alınan vergiler azaltılsın. Tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilsin. Herkese güvenceli istihdam sağlansın. Sendikal hakların kullanımının önündeki tüm engeller kaldırılsın istiyoruz. Bu düzende hayat pahalı, emek ucuz. Ama öte yandan biz üretenler, çalışanlar, işçiler, emekçiler, emekliler, dar gelirliler bu ülkede çoğunluğuz. Biz birleşirsek zamlar geri alınır. Dayanışmayı büyütürsek emeğimizin hakkını alırız. Bizim haklı mücadelemiz bu düzeni değiştirir” dedi.

Sacit Çam, Disk Emekli Sen Bursa Şubesi olarak etkinlikleri Nisan ayı içinde de Bursa’nın çeşitli bölgeleri ve ilçelerinde devam ettireceklerini sözlerine ekledi. 

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23