banner47

Demir ve demir dışı sektörü ihracata katkısını sürdürüyor

Demir ve demir dışı sektörü ihracata katkısını sürdürüyor
banner3

Geçen yılı 12,4 milyar dolar ihracatla kapatan Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü, Türkiye'nin toplam ihracatına verdiği katkıyı Mart ayında da sürdürdü. İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin (İDDMİB) açıkladığı rakamlara göre sektörün Mart ayı ihracatı bir yıl öncesine göre yüzde 48,1 artışla 1,47 milyar dolar olarak hesaplanırken, 2022 Ocak-Mart döneminde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 48,2 artış ile 3,81 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.

Demir ve demir dışı metaller sektörü mart ayında 1,47 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek bir yıl öncesine göre yüzde 48,1 oranında artış yakaladı.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, “2022 yılına yüksek rakamlarla devam ettiklerini belirterek, sektör olarak bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için alternatif pazarlarda ve katma değerli ihracatta gücümüzü artırmaya devam edeceklerini söyledi.

İhracatın Ocak-Mart döneminde yüzde 48,2 artışla 3,81 milyar dolara ulaştığını kaydeden Başkan Öztiryaki, "2022 Ocak-Mart döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Alüminyum sektöründe ihracat yüzde 81,7 artış ile 1,7 milyar dolar olarak gerçekleşirken, Bakır sektöründe ise yüzde 39,8 artış ile 680,8 milyon dolar oldu. Ayrıca Birliğimiz alt sektörleri arasında Yapı Malzemeleri yüzde 36,4, Metal Ambalaj yüzde 30, Kaynak sektörü yüzde 29,6, Metal Hırdavat yüzde 19, Mutfak Eşyaları yüzde 12,8, Döküm yüzde 4’lük ihracat oranıyla oldukça yüksek artış sağlayarak memnun edici bir tablo gösterdi" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER