banner47

BUTTİM'in hedefi en az 100 ülkeye ihracat

BUTTİM'in hedefi en az 100 ülkeye ihracat
banner3

25’inci yılını kutladığı 2021’de doluluk oranını yüzde 96’ya çıkaran BUTTİM’de faaliyet gösteren tekstil sektörü temsilcileri, yeni yılda en az 100 ülkeye ihracat gerçekleştirmeye hazırlanıyor.BURSA (İGFA) - Türkiye’nin tekstil sektöründe küresel lider olması amacıyla yerli üretimi uluslararası çapta ticarileştiren BUTTİM’de avantajlı imkânlarda faaliyette bulunan tekstil firmaları, daha fazla ülkeye ihracat için hazırlık yapıyor.

BUTTİM’in yeni yılda üretim ve ticaret hacminin büyüyerek daha cazip hâle geleceğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, yeni yılda, yatırımlarını artıran ve yeni iş birliği köprüleri kuran firmalarımızın çalışmalarıyla ihracat yapılan ülke sayısı en az 100’ü bulacağını söyledi. "Sayının artması için üretim kalitemizi artırarak, kentimize talep artışı sağlayan bir yapıya kavuşacağız" diyen Şengül, "Merkezimizin dünya çapında her zamankinden daha iyi bir pozisyonda olması için yürüttüğümüz projeler ve sunduğumuz kapsamlı hizmetler, doluluk oranımızı yüzde 96’ya çıkarttı” diye konuştu.

BUTTİM’in 2022’de ulusal ve uluslararası düzeydeki fuarlarda boy göstererek yeni iş birliklerinin kapılarını açacağını da kaydeden Sadık Şengül, “17-21 Mayıs 2022’de üyesi olduğumuz Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri İş İnsanları Derneği’nin (TETSİAD) İstanbul Fuar Merkezi’nde KFA Fuarcılık ile gerçekleştireceği HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı’nda sektörün en önemli temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Bu fuar kapsamında, esnafımıza yeni iş alanları açmak istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23