banner47

Bursa ve Kocaeli'de '1000 Çiftçi 1000 Bereket' programı

Bursa ve Kocaeli'de '1000 Çiftçi 1000 Bereket' programı
banner3

Cargill’in 2019 yılında başlattığı 1000 Çiftçi 1000 Bereket programının etki alanı günden güne büyüyor. Bu yıl Bursa ve Kocaeli’deki çiftçilerin de dahil edildiği program kapsamında tarlada sera gazı emisyonu takibi çalışması başlatılacak.BURSA (İGFA) - 1000 Çiftçi 1000 Bereket programı, çiftçilerin verim ve refahını artırmak, tarlada sürdürülebilir yöntemleri yaygınlaştırmak amacıyla 2019 yılında hayata geçirildi.

Bugüne kadar 12 ilde, mısır, ayçiçeği ve kanola üreticisi 4 bine yakın çiftçiye ulaşan program kapsamında çiftçilere tarlaya özel danışmanlık hizmeti, eğitim, dijital araçlara erişim olanağı sunuluyor. Dijital tarım uygulamaları dahilinde bugüne kadar yaklaşık 80 bin futbol sahası büyüklüğüne denk gelen 400 bin dekar alanda 3 bin 300’den fazla dijital toprak analizi yapıldı.

Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Hindistan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, düzenlenen çevrim içi basın toplantısında 2021 sezonunda elde edilen sonuçları paylaştı.

Çiftçilerin program sayesinde, geçen yıl zorlu iklim koşullarına ve kuraklığa rağmen yüzde 23’e varan oranda verim artışı elde ettiğini söyleyen Tarakçıoğlu, programa bu yıl Bursa ve Kocaeli’deki çiftçilerin de dahil edilerek toplam il sayısının 14’e çıktığını, 2022 sonunda 4 bini aşkın çiftçiye ulaşılacağını söyledi.

Türkiye’de özel sektör tarafından çiftçilere yönelik gerçekleştirilen ilk kapsamlı çalışmayı geçen yıl KONDA ile başlattıklarını, ‘Çiftçilerde Değişim’ ve ‘Çiftçinin Zihin Haritası’ araştırmalarının devam ettiğini ve sonuçların Nisan ayında paylaşılacağını vurguladı.

Toprağın sağlığının gıda sisteminin geleceğini, sürdürülebilirliğini ve verimini etkilediğini belirten Tarakçıoğlu, Sürdürülebilirlik Yönetimi konusunda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi ile gerçekleştirdikleri iş birliği kapsamında pilot bölgelerde tarladan plastik ve tehlikeli plastik atıkları toplayarak katma değer oluşturduklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28