banner47

Bursa'dan Finlandiya'ya iş birliği köprüsü

Bursa'dan Finlandiya'ya iş birliği köprüsü
banner3

Türkiye ile Finlandiya arasında tekstil sektörü odaklı yeni bir iş birliği köprüsü kuruldu. Bursa’da UTİB ve UHKİB’in ev sahipliğinde Finlandiya İş Delegasyonu ile gerçekleştirilen Sürdürülebilir Tekstil Toplantısı’nda ortak çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.BURSA (İGFA) - Türkiye ile Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) protokolünün imzalanması kapsamında yurda gelen Finlandiya Kalkınma, İş Birliği ve Dış Ticaret Bakanı Ville Skinnari’ye eşlik eden Finlandiya Büyükelçiliği ve İş Delegasyonu (Business Finland) temsilcileri, Bursa’da tekstil sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ev sahipliğinde Sürdürülebilir Tekstil Toplantısında ortak çalışmalara yönelik vizyon belirlendi.

Türkiye ve Finlandiya’da sürdürülebilir tekstil ve döngüsel ekonomi alanlarında faaliyet gösteren  sektör firmalarını bir araya getirerek Türkiye ve Finlandiya arasında bu sektörlerdeki ticari ilişkilerle Ar&Ge ve inovasyon iş birliğinin gelişmesine, sektörel uzmanlık deneyimlerinin paylaşılmasına, bilgi alışverişinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleşen toplantılara Türk firmalar büyük ilgi gösterdi.

Onarım, yeniden kullanım ve geri dönüşüm için sürdürülebilir tasarıma ağırlık verdiklerini kaydeden UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir de, Avrupalı markaların tedarik süreçlerini yeniden değerlendirdiği bu dönemin krizden fırsat imkânı oluşturduğunu belirterek, "Bugünlerde güvenli ve sağlam bir tedarik zinciri arayışında ‘Made in Türkiye’ markasının öne çıkmasından yararlanabildik. Kazandığımız ivmenin artarak devam etmesi için üzerimize düşeni yerine getirmekte kararlıyız. Hazır giyim ihracatçıları olarak tasarım ve sürdürülebilirliğe dayalı ürünlerin hem çevresel, hem de finansal açıdan katma değerinin farkındayız. Gençleri ve girişimcileri yenilikçi çözümlerin önünü açmaya teşvik etmek de en büyük önceliğimiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23