banner47

Asgari ücret belli oldu.!

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücret rakamını belirlemek üzere toplandı. Yeni asgari ücret, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 4 bin 250 lira olarak açıklandı. Böylelikle asgari ücretteki artış yüzde 50,44 oldu.

Asgari ücret belli oldu.!
banner3

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamını belirleme çalışmalarında sona gelindi.

İlk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in, üçüncü toplantısını 9 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde yapan komisyon, dördüncü kez toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda basına kapalı yapılacak toplantının ardından, komisyon üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildi ve yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti  en alt rakamı 4.250TL olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bilindiği gibi asgari ücret her yıl çalışan ve işveren kesimlerinin iştirakiyle belirlenmektedir. Bugün 4. toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir. Taraflar özveri ile bu süreci işlettiler. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum. Asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak belirledik. Asgari ücretteki artış yüzde 50 seviyesinde gerçekleşti."

Öte yandan asgari ücrette gelir ve damga vergisi de kaldırıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2021, 15:42

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil İbrahim Karaağaç
Halil İbrahim Karaağaç - 2 yıl Önce

Peki asgari ücret üstü için nasıl bi vergilendirme uygulanicak

SIRADAKİ HABER

banner22

banner23