banner47

Asdin Tekstil'de Üretim Devam Ediyor

Bursa'nın köklü firmalarından ve sanayicilerinden Asdin Tekstil'de üretim devam ediyor.

Asdin Tekstil'de Üretim Devam Ediyor
banner3

Pandemi ile birlikte zor günler geçiren Asdin Tekstil Temmuz ayında konkordato ilan etmişti.

8 aylık konkordato sürecinin sonunda Asdin Tekstil'de sermaye aktarımı yapılmış, personel maaşları ödenmiş ve firmanın tüm faturaları ödenmiş olduğu için üretim devam etti.

24 saat esasıyla durmaksızın üretime kaldığı yerden devam eden Asdin Tekstil'de zorlu sürecin biran önce telafi edilebilmesi için yönetim ve üretim personeli el ele verip birlikte durmaksızın çalışıyor.

Asdin Tekstil, tüm icra işlemleri kalktığı günden bu yana, tatil günleri de dahil olmak üzere, tüm karalama kampanyalarına, algı operasyonlarına, toplum mühendisliğine ve atılan iftiralara rağmen, tam kapasite çalışmaya, üretmeye ve ülkesine değer katmaya devam ediyor.

KONKORDATO ÇÖZÜLEBİLECEK BİR PROBLEM

Asdin Tekstil Genel Müdürü Burak Kılıçaslan,konkordatodan çok önemli dersler çıkarıldığını belirterek; "Tekstil sektörü son yıllarda hazır olan ürettiği malzemesini 15-16 ay gibi vadelerde satmaya başladı. Biz hızlı tüketim emtiasında bir takvim yılını aşan vade kabul edilebilir değildir. Sektör aslında taşıyamacağı riski almıştı. Bu balon patladı. Tekstil sektörü umarım ertelediği reformu biran önce yapar. Kasaya parasını koymadığımız ürün satışından elde edeceğimiz gelirin vergilerini ödüyorsunuz. O parayı alıp alamayacağınız hala belli değil. Konkordato finansal yönetimde hata yaptım, bir durup şu hataya bakmak istiyorum demektir. Biz hatamızın farkına vardık. Faaliyetlerimize ve tabii ki üretimimize tam kapasite ile ve 24 esası ile devam ediyoruz. İstihdam sağlamaya ve ülkemiz üretim ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2023, 12:37

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER