banner47

Yeni Endüstri Meslek Lisesine Gemlik Belediyesinden Destek

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 1999 Marmara Depremi sonrasında hasar gören 15 derslikli 1200 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Endüstri Meslek Lisesi için harekete geçeceklerini müjdeledi.

Yeni Endüstri Meslek Lisesine Gemlik Belediyesinden Destek
banner3

Okul Aile Birliği Başkanı Hazım Aydın, Başkan Yardımcısı İbrahim Karaaslan ve Yöneticileri makamında kabul eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yeni Endüstri Meslek Lisesi taleplerinin öncüsü olacaklarını vurguladı.

   1999 Marmara Depremi sonrasında okul için hazırlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan deprem testi raporlarını inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yeni deprem testi ve projelendirme çalışmalarının belediye tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. 16 yıl önce yapılan test sonuçlarının önemli olduğunu ifade eden Refik Yılmaz, aradan geçen süreçte okulun daha da yıpranmış olabileceğine vurgu yaptı.

   Okul Aile Birliği Başkanı Hazım Aydın’ın, 15 derslikli okulda, 54-55 derslikli eğitim ve öğretim verildiği yönündeki açıklamalarına da yanıt veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Okul alanı ve çevresi yaklaşık 15 dönümlük bir araziye sahip. Yeniden deprem testi yaptıralım. Belediye olarak projesini de hazırlatalım. Gemlik’e azami kaç derslikli Endüstri Meslek Lisesi gerekiyor, bunu değerlendirelim. 32 derslik mi, 36 derslik mi olacak, bunu kararlaştıralım. Gemlik Belediyesi olarak biz üzerimize düşen görevi yaparız. Test sonuçları ve projelendirme çalışmaları sonrasında konuyu Bursa Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde de takip ederiz” dedi.

   Gemlik’te İl Özel İdarenin bir okul yaptığını, Bursa Valiliğinin de bir okul yapacağını hatırlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak özel sektör işbirliği ile de ilçeye 7 okul kazandırdıklarını anımsattı. Gemlik Endüstri Meslek Lisesinin de eğitim ve öğretime ara vermeden Cumhuriyet İlkokulu gibi bir yandan yeni okul inşaatı yapılırken, diğer yandan eğitimin sürmesi gerektiğini açıklayan Yılmaz, yeni okul bitiminde de hasarlı okul binasının yıkılıp, bahçesine kazandırılabileceğini söyledi.

   Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a destekleri, hizmet ve yatırımları adına teşekkür eden Hazım Aydın, İbrahim Karaaslan ve Okul Aile Birliği yöneticileri, hediye verip, hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER