banner47

Yazı Kurumun Aynasıdır

Gemlik Belediyesi Hizmet İçi Eğitim Seminerleri aralıksız sürüyor. “Resmi Yazışma Kuralları” başlıklı seminer sadece Gemlik Belediye Personeli tarafından değil, Yalova Armutlu, Mudanya, İznik ve Orhangazi Belediye Personellerinin yanı sıra, devlet resmi kurum ve kuruluşları personeli tarafından da beğeniyle takip edildi.

Yazı Kurumun Aynasıdır
banner3

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda organize edilen seminere Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Kadir Erol’da katıldı. Başbakanlık İdari Geliştirme Başkanlığı Uzmanı Talat Bayraktar tarafından verilen seminerde, resmi yazışmalarda uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik ve bu yönetmelikte yapılan değişiklikler ele alındı.

   Seminerin açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, “Yazı kurumun aynasıdır” diyerek, seminerin anlam ve önemine dikkat çekti. Kadir Erol, “Bu yönetmelik 10 Ekim 1984 tarihli, 3056 sayılı Başbakanlık Teşkilatı hakkında kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabulü hakkında kanunun 2. Ve 33. Maddeleri hükümlerine göre hazırlanmıştır. Bu seminerde bu değişiklikler hakkında bilgiler alacağız” dedi.

   Başbakanlık İdari Geliştirme Başkanlığı Uzmanı Talat Bayraktar’da, “Bu yönetmeliğin amacı, el yazısıyla atılan imza ile fiziksel ortamda veya güvenli elektronik ortamda yapılan resmi yazışmalara ilişkin kuralları belirlemek ve bilgi, belge veya doküman alışverişinin hızlı ve güvenli bir biçimde yürütülmesini sağlamaktır. Ayrıca bu yönetmelik sadece belediyeleri değil, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamaktadır” dedi. 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28