banner47

Genç girişimciler projeleriyle gelecek vaadetti

Semra-Enver Yücel (SEY) Vakfı tarafından yeni fikirleri ve yaratıcı gençleri desteklemek amacı ile bu yıl ilki düzenlenen Genç Girişimciler Yarışması’nın sonuçları belli oldu. SEY'in gelecek vaadeden özel ödülü Van'a giderken, Antiplastik projesi ile Ahmet İslamoğlu, İstanbul'dan birinci oldu.

Genç girişimciler projeleriyle gelecek vaadetti
banner3

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye çapından 200’den fazla liseli öğrencinin başvuru yaptığı yarışmada 72 proje ön değerlendirmeye hak kazandı. Başvuruları 5 Ocak’ta başlayan yarışmaya, liseli öğrenciler eğitim ve çevre ana başlıkları altındaki kategorilerde katıldı. Ön değerlendirmeyi geçerek 16 projenin finale kaldığı yarışmada, alanında uzman isimlerle bir araya gelerek mentorlük aldı ve projelere son halini verdi.

DERECEYE GİREN VE BURSLU LİSANS HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLER

İstanbul'dan Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ahmet İslamoğlu "Antiplastik projesi" birinci olurken, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 10. sınıf öğrencisi Kıvanç Toper "Nikel Titanyum Enerji Kazanım Sistemi" projesi ile ikinci, Kocaeli Körfez Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Nisanur Taşdibi ise "Akıllı Tarım" projesi ile üçüncü oldu. Yarışmaya Van Muradiye Alpaslan Fen Lisesi’nden katılan 11. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Kaya ise, omurga destek aparatı projesi ile SEY Vakfı tarafından özel ödüle layık görüldü. 

Birincilik ödülü Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüzde 100 burslu lisans eğitimi, ikincilik ödülü Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüzde 75 burslu lisans eğitimi, üçüncülük ödülü ise projenin içeriğine göre sektöründe lider firmalarda staj programı olarak belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23