banner47

Gemlikli öğrencilerden uluslararası başarı

Gemlik Hisar Anadolu Lisesi proje ekibi 11.sınıf öğrencileri Atahan Vural ve Çağatay Özer öğretmenleri Serpil Korkmaz danışmanlığında yaptıkları proje çalışması ile 7.Uluslarası İnspo Bilim Olimpiyatı’da finale kaldılar.

Gemlikli öğrencilerden uluslararası başarı
banner3

Çevre kategorisinde “PET ŞİŞE VE TEKSTİL ATIKLARI KULLANILARAK HAZIRLANAN POLİMER KOMPOZİTİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI VE YAPI DESTEĞİ MALZEMESİ OLARAK TASARLANMASI” adlı projeleriyle ülkemizi temsil edeceklerdir.

Etkinlik Belarus, Kazakistan, Ukrayna, Makedonya, Meksika, Ürdün, Filipinler, İran, Türkmenistan, Romanya, Tayland, Vietnam, Endonezya, Polonya, Bosna Hersek, Misir, Güney Afrika' dan ekiplerin katılımıyla online olarak yapılacaktır.

Çalışmada önemli bir biyokütleye sahip petrol türevli atık pet şişeler ve tekstil atıklarını ekonomiye kazandırmak aynı zamanda atık yönetimi ile çevreyi korumak amaçlanmıştır. Atik kökenli polimer kompozit bor bileşiğiyle güçlendirilmiş; bina takviye ve yalıtım malzemesi olarak tasarlanmış istenirse hazırlanan filamentler 3 boyutlu yazıcıda tüm plastik objelere dönüştürülebileceği belirtildi.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER