banner47

Atatürk İlkokulu 150 Yaşında

Sultan Abdülaziz döneminde “Rum Kız Okulu” olarak yapılan ve 1864 yılında hizmete giren Gemlik Atatürk İlkokulu 150. Yıl Kutlamaları başladı.

Atatürk İlkokulu 150 Yaşında
banner3

Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla üç gün üç gece sürecek olan kutlamaların startı tarihi okul bahçesinde verildi. Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ve Türk Sinemasının duayen ismi Eşref Kolçak’ın da katıldığı 150. Yıl kutlama törenleri siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve belediye meclis üyeleri tarafından da büyük ilgi gördü.

Umurbey Rüştiyesi ile birlikte Gemlik’in ilkokullarından olan Atatürk İlkokulu, 1920 yılındaki işgal ile birlikte 1922’de ki Kurtuluş Savaşını ve Mübadele sonrası yaşanan süreçlerin de canlı şahidi oldu. 1923 yılında yatılı okul olarak hizmet veren Gemlik Atatürk İlkokulu, 1933 yılında Mustafa Kemal İlkokulu adını aldı. 1938’de birinci okul, 1949’da da Atatürk Okulu adını alan tarihi bina, 1983 yılında yeni bina yapımı ile ikili öğretime geçti. Eski binanın 1994 yılında ve 1998 yılında iki yanmasının ardından, yeni bina da 8 yıllık kesintisiz eğitim sistemi ile öğretim gerçekleşti. Gemlik Belediyesinin üstlendiği Tadilat sonrasında 2009 yılında her iki bina da kullanılmaya başlandı.

Okul tarihçesi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ali Deliak, Gemlik Belediyesine bir kez daha teşekkür ederek, hem aslına uygun yeniden yapılan tarihi binada hem de 1983 yılında hizmete giren binada eğitim ve öğretime devam etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerin halk oyunları, gitar gösterimleri ve skeçleri ile devam eden kutlamalar 5 Haziran akşamına kadar devam edecek. Gemlik’e yön vermiş, ilçe tarihine geçmiş çok sayıda ismin eğitim ve öğretim gördüğü okulda mehteran gösterimi ve Açık Hava Sinemasında, “Son Mektup” filmi gösterimi gerçekleşecek. Pilav günü ve çeşitli etkinlikler ile renklenecek olan kutlamalar kapsamında Perşembe akşamı da Manastır Kültür Merkezinde Ekin Tiyatrosunun “Son Umut” isimli oyunu sahnelenecek. 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER