banner47

Mevkidaşlardan 30. yıla ortak açıklama

Mevkidaşlardan 30. yıla ortak açıklama
banner3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü dolayısıyla ortak açıklama yaptı.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü dolayısıyla yaptıkları ortak açıklamada, iş birliğini daha da güçlendireceklerinin mesajını verdi.

"İki ülke, günümüzde bölgede önemli bir istikrar unsuru haline gelen askeri-teknik ve güvenlik alanlarında iş birliğini aktif bir şekilde sürdürmektedir.” ifadelerini kullanan mevkidaşlar, geçen 30 yılda, iki ülke arasındaki ilişkilerin, ortak tarih, kültür ve kardeşlik ilişkileri temelinde her alanda hızlı ve istikrarlı bir şekilde geliştiğine dikkati çekti. 

Açıklamada ayrıca düzenli olarak gerçekleştirilen karşılıklı üst düzey ziyaretler ile Karma Ekonomik Komisyon ve Ortak Stratejik Planlama Grubu gibi etkin iş birliği mekanizmalarının kardeş iki ülkenin ikili gündemlerini genişletmeleri ve ortak çıkarlara yönelik tüm konularda karşılıklı fayda sağlayacak sonuçlar elde etmelerini mümkün kıldığı kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER